Koolhydraatarme Chinese wok met kip en bloemkoolrijst

koolhydraatarme chinese wok

Van alle afhaalmaaltijden is wok toch wel één van mijn favorieten. Beetje jammer alleen dat het vaak duur is én veel koolhydraten bevat. Tijd voor een eigen versie dus! Deze koolhydraatarme variant met kip, Chinese wokgroenten, bloemkoolrijst en een zelfgemaakte saus is zo klaar, super gezond én goedkoop. Kan niet beter, toch? De bloemkoolrijst kun je zelf maken of kant-en-klaar bij de AH kopen. Geen zin in? Je kunt het eventueel ook weglaten. Van de restjes wokgroenten, kun je trouwens een lekkere Chinese omelet maken als lunch voor de volgende dag 🙂Ingrediënten (2 personen)

 • Grote zak Chinese wokgroenten
 • 200 gram kipfilet in blokjes
 • 2 porties bloemkoolrijst (zelfgemaakt, of die uit de koeling bij de AH)
 • 3 eetlepels sojasaus
 • 2 eetlepels ketjap
 • 2 eetlepels chilisaus
 • 1 à 2 eetlepels wokolie
 • 1 teentje knoflook, geperst
 • Eventueel wat gebakken knoflook of gebakken uitjes

Bereiding

Verhit een eetlepel wokolie in een pan en bak de kipstukjes aan. Zet het vuur even lager en voeg de ketjap toe. Zet het vuur weer hoog, voeg de wokgroenten toe (met eventueel nog wat wokolie) en bak ze beetgaar. Zet het vuur weer lager en voeg de geperste knoflook, sojasaus en chilisaus toe. Verwarm nog even mee, en wok ondertussen de bloemkoolrijst even in een andere pan. Schep de kip en groenten vervolgens in een (diep) bord en schep de bloemkoolrijst hier bovenop. Maak eventueel af met wat gebakken knoflook of gebakken uitjes en je wokmaaltijd is klaar!

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

3 Comments

 1. Hellen 6 januari 2020 / 19:07

  Op welk moment komt de sojasaus erbij? Want dat mis ik in het recept.

  • Floortje | Flowcarbfood 27 maart 2020 / 18:10

   Oeps, inderdaad! Ik pas het aan, thanks voor je oplettendheid. En eetsmakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *