Koolhydraatarme pizza

koolhydraatarme pizza

Koolhydraatarme pizza? Kan dat? Ja dus! En het is niet eens moeilijk. De ‘fathead pizza’ is heel populair in lowcarb-bakland en stond al een hele tijd op mijn to-cook lijstje. Vandaag was het dan eindelijk zo ver en ik heb spijt dat ik het niet eerder geprobeerd heb. Dit is zó lekker! En pizza zonder schuldgevoel… hoe fijn is dat?! De pizza vult trouwens enorm, één pizza is meer dan genoeg voor 2 personen. Of je bewaart de restjes voor de lunch de volgende dag!
Ingrediënten (1 pizza, genoeg voor 2 personen)

Voor de bodem:

 • 170 gram geraspte milde 45+ kaas
 • 30 gram kokosmeel of 85 gram amandelmeel (ik gebruik meestal amandelmeel van Body & Fit)
 • 2 eetlepels roomkaas (ik gebruikte Monchou)
 • 1 ei
 • Italiaanse kruiden en eventueel knoflookpoeder

Topping:

 • Halve bol mozzarella
 • Half blikje tomatenpuree
 • Geraspte kaas
 • Italiaanse kruiden, oregano, knoflookpoeder, peper (en andere kruiden die je lekker vindt)
 • Eventueel andere toppings (ham, salami, olijven, paprika, pesto etc.)

Bereiding koolhydraatarme pizza

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de geraspte kaas, het kokos- of amandelmeel en de roomkaas in een magnetronbestendige schaal en verwarm 1 minuut op de hoogste stand. Roer even goed door (ik gebruikte hiervoor een vork) en verwarm nog 1 minuut.

Kluts ondertussen het ei met wat kruiden en meng dit goed door het kaasmengsel totdat er een stevig deeg ontstaat.

Leg de bol deeg op een vel bakpapier en leg hier een ander vel bakpapier overheen en maak er met een deegroller of met een grote soeplepel een ronde pizzabodem van. Let op: Je hebt het bakpapier echt nodig, want het deeg is heel plakkerig. Haal het bovenste vel bakpapier weg, prik met een vork wat gaatjes in de pizzabodem en bak ongeveer 10 minuten. Draai de bodem om als hij bruin begint te kleuren en bak nog 5 minuutjes.

Voel even of de bodem stevig is en bak hem anders nog wat langer. Haal de pizza vervolgens uit de oven en beleg met de toppings die je lekker vindt. Ik gebruikte tomatenpuree, een halve bol mozzarella, oregano en nog wat geraspte kaas. Zo is’ie al super lekker, maar je kunt er natuurlijk ook andere toppings zoals ham, salami, pesto of groente aan toevoegen. Bak de bodem met toppings nog 5 minuutjes en tadaa, je koolhydraatarme pizza is klaar!

Wil je eens wat anders? Probeer dan ook mijn koolhydraatarme pizza calzone eens!

Koolhydraatarme pizza calzone - flowcarbfood.nl

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

7 Comments

 1. Thea 3 december 2017 / 20:14

  Hoi
  Het enige wat ik mis zijn het aan al khd

  • Floortje | Flowcarbfood 29 januari 2018 / 15:59

   Hoi Thea! Excuses voor mijn late reactie, ik had je opmerking niet gezien. Zelf tel ik bewust geen koolhydraten omdat koolhydraatarm eten voor mij een leefstijl en geen tijdelijk dieet is. Ik vind het daarom belangrijk dat ik zo ‘normaal’ mogelijk kan eten zonder precies alles bij te houden. Omdat ik al langere tijd koolhydraatarm eet heb ik wel een duidelijk beeld van wat ik allemaal kan eten en al mijn recepten passen daar goed bij. Als je wel de koolhydraten wil weten zou je het recept bijvoorbeeld kunnen invoeren in de app My FitnessPal, die rekent dan voor je uit hoeveel koolhydraten er in zitten. Ik hoop dat je hier wat aan hebt ? Liefs!

 2. Hike Flurina Hiemstra 25 december 2018 / 21:28

  Erg lekker deze pizza, maar inderdaad ontzettend machtig! Meestal kan ik iets voor 2 personen wel in mijn eentje op, maar nu zat ik echt vol na een halve pizza. Volgende keer ga ik de calzone proberen!

  • Floortje | Flowcarbfood 28 december 2018 / 13:27

   Wat leuk om te horen Hike!! Ben benieuwd wat je van de calzone vindt 🙂

   • Hike Flurina Hiemstra 28 december 2018 / 16:28

    Ik zal het laten weten!

 3. Brigitte 1 november 2019 / 08:31

  Kan ik ipv roomkaas ook mascarpone gebruiken

  • Floortje | Flowcarbfood 1 november 2019 / 20:10

   Ja kan ook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *