Koolhydraatarme pizza calzone

Koolhydraatarme pizza calzone - flowcarbfood.nl

Dat koolhydraatarme pizza héel lekker en makkelijk kan zijn, ontdekte ik al toen ik fathead pizza maakte. Vandaag maakte ik een variant die misschien wel nóg lekkerder is: koolhydraatarme pizza calzone. Ja, dat kan dus ook gewoon. En het is niet eens moeilijk. Een pizza is trouwens voldoende voor 2 personen. Eet je in je uppie? Bewaar de helft dan voor de lunch 🙂Ingrediënten

 • 200 gram geraspte (milde) kaas (170 voor de bodem, 30 voor de vulling)
 • 85 gram amandelmeel óf 30 gram kokosmeel (ik gebruikte amandelmeel van Body & Fit)
 • 2 eetlepels roomkaas
 • 1 ei
 • 1 paprika
 • 1 ui
 • half bakje champignons
 • blikje tomatenpuree
 • 2 of 3 plakjes ham
 • 2 of 3 plakjes salami
 • 1 teentje knoflook
 • oregano, peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225 graden. Snipper de ui en snijd de paprika en champignons in plakjes. Verhit wat olie in een pan en bak de groente gaar (begin met de champignons en ui, voeg de paprika later toe). Zorg het meeste vocht verdampt is en bak op het einde nog even een geperste knoflookteen, wat oregano en peper en zout mee. Haal de pan van het vuur, en zet de groente even apart. Meng nu 170 gram geraspte kaas, het kokosmeel of amandelmeel en de roomkaas in een magnetronbestendige schaal en verwarm 1 minuut op de hoogste stand. Goed roeren (ik gebruikte hiervoor een vork) en verwarm nog een halve minuut. Kluts ondertussen het ei met wat oregano en meng dit goed door het kaas-meel mensel totdat er een stevig deeg ontstaat. Leg de bol deeg op een vel bakpapier en leg hier een ander vel bakpapier overheen. Maak er met een deegroller of met een grote soeplepel een ronde pizzabodem van. Let op: je hebt het bakpapier echt nodig, want het deeg is heel plakkerig. (Ik probeerde het laatst zonder, ging niet goed 😉 ) Haal vervolgens het bovenste vel bakpapier weg en besmeer de pizzabodem met tomatenpuree. Beleg één helft van de bodem met de groente, stukjes ham, salami en geraspte kaas. Bestrooi eventueel met nog wat oregano, vouw de pizza dubbel en rol de buitenste randen naar binnen. Zet de pizza vervolgens in de oven en bak ongeveer 20 minuten. Leg hem vervolgens op een bord of plaat, laat éven staan en snijd de calzone door midden.

Eet smakelijk! X

Pizza calzone koolhydraatarm - flowcarbfood.nl


Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

 1. Lianne 2 augustus 2017 / 21:51

  Ik heb geen magnetron en zie dit in veel.recepten terug komen. Zou ik dit op een andere manier kunnen doen? Ik lees namelijk veel lekkere dingen die ik graag zou proberen.

  • Floortje | Flowcarbfood 2 augustus 2017 / 21:57

   Hoi Lianne! Bedankt voor je reactie, leuk dat je het recept wil uitproberen 🙂 Voor deze pizza zou je het kaas-amandelmeel mengsel ook kunnen verwarmen in een pannetje totdat de kaas smelt. Wel even goed roeren! Ik hoor graag of het lukt. Veel kookplezier! Groetjes, Floortje

 2. Lianne 11 september 2017 / 14:48

  Bedankt in een pannetje lukt het inderdaad prima. Al een paar keer genoten van deze heerlijke pizza!

  • Floortje | Flowcarbfood 11 september 2017 / 15:04

   Hoi Lianne, mooi dat dat ook lukt! Ik zal het erbij zetten in het recept 🙂 Fijn om te horen dat je de pizza zo lekker vindt!

 3. Elly 28 maart 2018 / 19:35

  Hoi Floortje,
  Vandaag deze pizza gemaakt, smaakte heerlijk maar klopt het dat de ‘korst’ niet knapperig is’?
  Ik heb het hele recept nauwgezet gevolgd dus wil graag weten wat ik eventueel verkeerd heb gedaan.
  Groetjes, Elly

  • Floortje | Flowcarbfood 29 maart 2018 / 11:32

   Hi Elly! Wat leuk dat je de pizza gemaakt hebt en lekker vond 🙂 De korst wordt inderdaad niet ‘krakend’ knapperig, maar als het goed is wel stevig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *