Koolhydraatarme kaneeltwisters

Koolhydraatarme kaneeltwisters - flowcarbfood.nl

Ik kreeg deze week mijn nieuwe voorraad koolhydraatarm meel van Steviala binnen en dat betekent: bakkennnnn! Hier had ik me zo op verheugd. Ik heb de hele week nagedacht over wat ik zou gaan maken, en gisteren wist ik het ineens: iets met kaneel! Bij de Ikea had ik laatst namelijk een cinnamonroll op (nee, niet koolhydraatarm), en sindsdien had ik daar de hele tijd zin in. Uiteindelijk werden het deze heerlijke zoete koolhydraatarme kaneeltwisters. Steviger dan cake, maar zachter dan koekjes en met een wel heel bijzonder ingrediënt: MOZZARELLA. Serieus. Ik was van te voren ook nogal sceptisch: want, kaas in een zoet recept…?! Maar geloof me: je proeft er niks van, en het zorgt voor een perfecte structuur van het deeg, wat vaak best lastig is bij koolhydraatarme baksels. Proberen dus!

*(Dit recept is gebaseerd op het recept voor ‘cinnamon twists’ van All day I dream about food).

Ingrediënten

 • 125 gram mozzarella
 • 60 gram amandelmeel (ik gebruikte amandelmeel van Steviala)
 • 30 gram kokosmeel (ik gebruikte kokosmeel van Steviala maar het is soms ook te koop bij de Action)
 • 1 ei
 • 100 gram boter (waarvan 30 gram gesmolten)
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel kaneel
 • Halve theelepel vanille-aroma
 • Zoetstof

Topping (eventueel)

 • 2 eetlepels zoetstof
 • Halve eetlepel slagroom
 • Vanille-aroma

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 en snijd de mozzarella in hele kleine stukjes (of rasp hem, als dat lukt). Meng het amandelmeel, kokosmeel, 3 eetlepels zoetstof en bakpoeder in een kom. Zet een pan op laag vuur en smelt de mozzarella en 70 gram boter in een pan tot je het door elkaar kunt roeren. De mozzarella blijft een beetje slierterig, maar dat is niet erg. Voeg nu het ei en vanille-aroma toe, roer goed door, voeg vervolgens ook het meel-mengsel toe en meng alles goed.

Leg het deeg op een bakmat of -plaat en kneed even tot alle ingrediënten gelijk verdeeld zijn. Leg het deeg tussen twee vellen bakpapier in en rol het uit (ik gebruikte hiervoor een grote soeplepel omdat ik geen deegroller heb, en dat werkt prima). Haal het bovenste vel bakpapier er af en smeer de helft van de gesmolten boter over het deeg. Strooi er nu wat zoetstof en kaneel overheen, vouw dubbel en snijd in ongeveer 10 repen.  Houd de repen aan beide kanten vast en ‘twist’ ze één of twee keer. Smeer er de andere helft van de gesmolten boter met nog wat kaneel en zoetstof overheen en bak 15-20 minuutjes.

Ondertussen kun je de topping maken, als je dat wilt. Zonder zijn ze namelijk ook heel lekker. Aan de andere kant, voor de moeite hoef je het niet te laten. De topping maak je namelijk heeel makkelijk door 2 eetlepels zoetstof met met een klein scheutje vanille-extract en een eetlepel slagroom te mengen en even goed door roeren.

Laat de kaneelstengels éven afkoelen (een beetje warm zijn ze het lekkerst) en sprenkel de topping eroverheen.

Eet smakelijk! X

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  • Floortje | Flowcarbfood 7 mei 2017 / 21:59

   Hoi Rita! Zelf tel ik bewust geen koolhydraten omdat koolhydraatarm eten voor mij een leefstijl en geen tijdelijk dieet is. Ik vind het daarom belangrijk dat ik zo ‘normaal’ mogelijk kan eten zonder precies alles bij te houden. Omdat ik al langere tijd koolhydraatarm eet heb ik wel een duidelijk beeld van wat ik allemaal wel/niet kan eten en al mijn recepten passen daar goed bij. Als je wel de koolhydraten wil weten zou je het recept bijvoorbeeld kunnen invoeren in de app My FitnessPal, die rekent dan voor je uit hoeveel koolhydraten er in zitten. Ik hoop dat je hier wat aan hebt 🙂 Liefs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *