Een goede planning maakt gezond eten een stuk makkelijker (en leuker)! Hieronder deel ik daarom vijf koolhydraatarme recepten met je, inclusief de bijbehorende boodschappenlijst (onderaan). Ik heb gerechten geselecteerd die goed bij elkaar passen qua ingrediënten zodat je zo min mogelijk overhoudt. Wel zo handig, toch? Oh, en aangezien het komende week (of hopelijk weken) mooi weer wordt, heb ik allemaal zomerse gerechten geselecteerd. Fijne week!
De foto’s en titels van de gerechten zijn trouwens klikbaar. Als je hierop klikt, kom je bij het volledige recept uit.
Maandag: frisse courgettesoep met citroen, munt en feta
Op maandag doe ik vaak aan meatfree monday en probeer ik vegetarisch te eten. En of je nou graag vegetarisch eet of niet: deze frisse courgettesoep is sowieso een goed idee. Lekker met een koolhydraatarme wrap (die heb je toch nodig voor vrijdag) of met een stukje koolhydraatarm breekbrood (de ingrediënten hiervoor staan nog niet op de boodschappenlijst).
In het originele recept gebruik ik een halve citroen, maar limoen kan ook. Voor dinsdag heb je namelijk ook een halve limoen nodig. Oh, en de overgebleven lente ui maak je ook dinsdag op. De feta die je overhoudt, bewaar je voor donderdag.
Dinsdag: frisse noedelsalade met gerookte kip en soja-gemberdressing
Deze koolhydraatarme noedelsalade is super smaakvol, lekker fris en staat zó op tafel. Ik gebruik in het originele recept koolhydraatarme noedels van Protiplan, maar je kunt ook Smart pasta (Body & Fit) of courgetti gebruiken.
De halve komkommer die je overhoudt, maak je woensdag op. De overgebleven kip bewaar je voor donderdag.
Woensdag: pangasiusfilet met frisse groentensalsa
Deze pangasiusfilet met een frisse salsa van paprika, komkommer, aardbei en avocado is super lekker, gezond én binnen 5-10 minuten klaar. Eventueel kun je ook nog wat cherrytomaatjes toevoegen, die heb je namelijk toch nodig voor vrijdag.
Bewaar de spinazie die je overhoudt voor vrijdag, om een lekkere salade bij de tortizza’s te maken.
Donderdag: gevulde puntpaprika’s met gerookte kip, avocado en feta
Het recept voor deze gevulde puntpaprika’s ontstond toen ik laatst in de supermarkt stond met totaaaal geen inspiratie. Ik koos een paar producten die in de aanbieding waren, bedacht wat er thuis nog in de (koel)kast lag en gooide wat dingen in m’n mandje die me daar lekker bij leken. En dat pakte erg goed uit: binnen een paar minuten stonden thuis deze heerlijke gevulde puntpaprika’s op tafel!
De overgebleven rucola, olijven, feta en pijnboompitten zijn lekker op de tortizza van vrijdag.
Vrijdag: koolhydraatarme tortizza’s
Alweer tortizza’s op het weekmenu? Ja! Om meerdere redenen: 1. WEEKEND! 2. Ideaal om restjes van afgelopen week op te maken en 3. PIZZA. Lekker met een spinaziesalade van overgebleven groenten van deze week.
Boodschappenlijst koolhydraatarm weekmenu
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 2 puntpaprika’s
- 5 lente- of bosuitjes
- 2 courgettes
- 2 avocado’s
- 1 rode ui
- Een paar aardbeien
- Klein zakje rucola
- 100 gram spinazie
- 1 komkommer
- 2 limoenen
- Bakje cherrytomaatjes
- 1 of 2 takjes verse munt
- Klein stukje gember (ongeveer 2 cm)
- Halve rode peper
- 1 nestje koolhydraatarme noodles, smart pasta of courgetti van 1 courgette
- 300 – 350 gram gerookte kip (ik gebruikte flakes, die zijn mooi dun)
- 2 pangasiusfilets (eventueel voorgekruid)
- 150 gram feta (of saladekaas)
- 2 eetlepels crème fraiche
- 1 bol mozzarella
- 2 handjes geraspte kaas
- 10 – 15 kalamata olijven (uit een potje)
- 1-2 eetlepels rijstazijn
- 1-2 eetlepels sojasaus
- 2 blikjes tomatenpuree
- 2 eetlepels tahin of pindakaas
- 1 – 1,5 eetlepel bouillonpoeder
- Handje cashewnoten
- Handje pijnboompitten
- 4 kleine of 2 grote koolhydraatarme wraps (van Body & Fit, Afvallen met Bregje of Atkins)
Dankjewel voor dit leuke weekmenu!!!
Maandag de courgette-soep; dat wordt een blijvertje!!!
Gisteren de noedels, ook zeer lekker ….
Super om te horen Wendy! Geniet ervan 😀