Pangasiusfilet met frisse groentensalsa

Pangasius met groentensalsa

Ja hoor, ik ben weer terug van vakantie. En dat is best wel weer even wennen: strand versus kantoor, normale kleren versus bikini, vroeg opstaan in plaats van uitslapen… je snapt ‘m wel 😉 Gelukkig is de ZOMER hier wel begonnen, en dat maakt veel goed! Ik heb dan niet veel zin om lang in de keuken te staan, maarrrr na 3 weken chillen en veel ijsjes en wijntjes, is gezond eten toch wel even fijn. Ik maakte vanavond daarom deze pangasiusfilet met een frisse salsa van paprika, komkommer, aardbei en avocado. Super lekker, gezond én binnen 5-10 minuten klaar.


Ingrediënten (2 personen)

  • 2 pangasiusfilets (de mijne waren al gekruid, maar dat kun je ook zelf doen met wat viskruiden)
  • 1 (gele) paprika
  • 1 avocado
  • Halve komkommer
  • Kleine rode ui
  • +/- 6 aardbeien
  • 1 limoen
  • 100 gram spinazie
  • Scheutje sojasaus
  • Teentje knoflook of knoflookpoeder
  • Peper en zout
  • Boter om in te bakken

Bereiding

Snijd de paprika, komkommer, ui, aardbeien en avocado in kleine blokjes en schep in een grote kom.

Maak de groentensalsa op smaak met het sap van een halve limoen (bewaar de rest van de limoen voor de garnering), een scheutje sojasaus, een geperst teentje knoflook (of knoflookpoeder) en peper en zout.

Zet de groentensalsa even apart. Verhit wat boter in een (koeken)pan en bak de pangasiusfilets aan beide kanten goudbruin.

Klaar? Verdeel dan wat spinazie over twee borden, leg hier de pangasiusfilets op en maak af met de groentensalsa.

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *