Gevulde puntpaprika’s met gerookte kip, avocado en feta

Gevulde puntpaprika met kip, feta en avocado

Ken je dat? Dat je in de supermarkt staat en géén idee hebt wat je nu weer eens zal meenemen voor het avondeten? Ik in ieder geval wel, zeker na een lange werkdag. Maar weet je wat wel grappig is? Dat daar uiteindelijk vaak de leukste gerechten door ontstaan! Ik kies een paar producten die in de aanbieding zijn, bedenk wat er thuis nog in de (koel)kast ligt en gooi wat dingen in m’n mandje die me daar lekker bij lijken. Zo ontstonden ook deze gevulde puntpaprika’s! De paprika’s en gerookte kip waren in de bonus en thuis had ik nog feta, olijven en pijnboompitten liggen. Avocado en rucola leken me daar wel lekker bij, en voilà: binnen een paar minuten stonden thuis deze gevulde puntpaprika’s op tafel! Het recept deel ik hieronder met jullie.


Ingrediënten (2 personen)

  • 2 puntpaprika’s
  • 1 kleine avocado of een halve grote
  • 50 gram rucola
  • 200 gram gerookte kip (ik gebruikte kebab flakes, die zijn lekker dun en al gekruid)
  • 70 – 100 gram feta (of saladekaas)
  • 10 – 15 kalamata olijven (gewoon uit een potje)
  • Handje pijnboompitten
  • Peper en zout

Bereiding gevulde puntpaprika’s

De bereiding van deze gevulde puntpaprika’s kan eigenlijk niet simpeler: alle ingrediënten mengen en daar de gevulde paprika’s mee vullen. Toch schrijf ik het hieronder even voor je uit:

Rooster de pijnboompitten in een droge pan totdat ze licht verkleuren. Zet ze vervolgens even apart.

Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika-helften klaar op twee borden.

Prak de avocado, verkruimel de feta (bewaar een klein beetje voor de garnering) en snijd de olijven in stukjes. Meng met de rucola en gerookte kip en kruid eventueel met wat peper en zout naar smaak.

Vul de paprika’s met het kip-mengsel en maak af met wat feta en pijnboompitten.

Eet smakelijk! X



Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

  1. Lea 20 juli 2019 / 10:16

    Hoi Floor,
    Gisteren (pas) voor het eerst ‘n recept van je gemaakt maar ga dit vaker doen! Wat hebben we heerlijk gesmuld van de gevulde punt paprika’s 😋 en het stond inderdaad met gemak in ‘n mum van tijd op tafel😃.
    👍 Wij zijn helemaal enthousiast!

    • Floortje | Flowcarbfood 20 juli 2019 / 13:29

      Hoi Lea, super! Wat leuk om te horen, dankjewel 🙂

    • marjo 10 augustus 2019 / 18:58

      Nou Lea, als jij dit zegt dan weet ik zeker dat het klopt. Je hebt mij ook enthousiast gemaakt en ik ga het deze week ook proberen.

      • Floortje | Flowcarbfood 10 augustus 2019 / 19:01

        Wat leuk Marjo! Eet smakelijk, ik ben benieuwd wat je ervan vindt! 🙂

        • marjo 20 augustus 2019 / 08:28

          Ze waren HEERLIJK Floortje maar dat geldt ook voor de pangasiusfilet, spinaziesalade en ‘pizza wannabees’ .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *