Zomers weekmenu met koolhydraatarme recepten zónder fornuis

Koolhydraatarm weekmenu zomer

Mensen, het wordt WARM komende week. En hoewel ik dat aan de ene kant heel leuk vind, ben ik altijd minder blij met de hitte die dat bij ons in huis veroorzaakt. Ik doe dan ook vanalles om de warmte zoveel mogelijk buiten te houden. Een van de belangrijkste dingen is: geen warme apparaten in huis gebruiken. Geen droger, tv (ja wij hebben er nog eentje die heel veel warmte afgeeft) en misschien wel het belangrijkste: geen oven of fornuis. Nu denk je misschien: maar hoe moet dat dan met koken? Geen probleem! Ik heb genoeg lekkere koolhydraatarme recepten waarvoor je geen oven of fornuis nodig hebt. Ik heb er 5 voor jullie verzameld in dit weekmenu én ik heb deze keer ook een heerlijk toetje toegevoegd.Ook mooi meegenomen: deze recepten zijn allemaal super snel klaar! Zo hoef je maar even in de keuken te staan en kun je zo lang mogelijk van het mooie weer genieten! De boodschappenlijst vind je onderaan het bericht, deze is gebaseerd op 2 personen. De foto’s en titels zijn trouwens klikbaar. Als je daarop klikt, kom je bij het volledige recept uit. Fijne week!

Maandag: gevulde avocado met wasabi-tonijnsalade

Gevulde avocado met wasabi-tonijnsalade

Avocado met een romige en licht pittige tonijnsalade met sojasaus, komkommer en edamame boontjes is een top combi! Het originele recept is voor 2 gevulde avocado-helften, dat is genoeg voor 2 voorgerechten, of voor één lunch- of avondmaaltijd. In de boodschappenlijst het ik de hoeveelheden daarom verdubbeld.

Je gebruikt voor dit recept maar 1 avocado, maar de vulling past niet allemaal in de 2 ‘schillen’. Geen probleem, dat is toch alleen maar voor de sier 😉 Neem 1 gevulde ‘schil’ per persoon, en serveer de rest van de vulling er gewoon los bij. 

De halve komkommer die je overhoudt, gebruik je voor de tagliatelle van dinsdag.

Dinsdag: koolhydraatarme tagliatelle van courgette met zalm, avocado en frisse kruidendressing

Tagliatelle van courgette met gerookte zalm, avocado en kruidenroomkaas

Deze tagliatelle van courgette met zalm en avocado staat met warm weer heeel vaak bij ons op tafel. De combinatie van zalm en avocado is eigenlijk altijd al goed, en dankzij de dressing en tagliatelle van rauwe courgette en komkommer is dit gerecht heerlijk fris! Ohja, en het staat letterlijk binnen een paar minuten op tafel, ook wel heel fijn.

In het originele recept serveer ik er wat rucola bij, maar ik zou deze keer spinazie gebruiken. Die heb je namelijk toch nodig voor woensdag en donderdag.

Woensdag: spinaziesalade met geitenkaas, parmaham en aardbeien

spinaziesalade met geitenkaas, parmaham en aardbeien - flowcarbfood.nl

Oké, oké, ik weet het. Het recept voor deze salade hebben jullie waarschijnlijk al heeel vaak voorbij zien komen, maar ik kon het niet laten. Dit blijft nu eenmaal m’n favoriete zomersalade: fris, smaakvol en boordevol vitamines.

Houd wat spinazie (ongeveer 3 handjes) over voor in de wraps donderdag.

Donderdag: koolhydraatarme wraps met gerookte kip, avocado en knoflook-limoenmayonaise

koolhydraatarme wraps met gerookte kip en avocado

Voor deze heerlijke koolhydraatarme wraps met gerookte kip hoef je alleen wat dingen te mengen en te snijden en tada: je hebt een heerlijke koolhydraatarme maaltijd! Dankzij de zelfgemaakte limoenmayonaise zijn ze lekker fris en daardoor zeker geschikt voor warme dagen. Ohja, ze kunnen ook prima mee naar het park! Meng in dat geval alle ingrediënten in een meeneem-bakje en neem de wraps los mee.

Vrijdag: koolhydraatarme borrelplank

koolhydraatarme borrelplank

Weekend! Tijd voor iets feestelijks dus! Een koolhydraatarme borrelplank vind ik dan ideaal. Ik heb hiervoor nog geen recept van op mijn website staan, maar bovenstaande foto geeft volgens mij genoeg inspiratie. Ik heb hetvolgende voor jullie op de boodschappenlijst gezet, maar vul vooral ook aan met wat je zelf lekker vindt (of met wat nog in de koelkast ligt!): kaasblokjes, brie, olijven, champignons, rode bessen (maar misschien heb je nog aardbeien over?), worstjes, worteltjes en komkommer.

Tip: bak de champignons in wat sojasaus met knoflook en sesam. Heeeerlijk.

Oh, en vergeet ook de pecannoten van woensdag niet! 🙂

Toetje: suikervrij frambozen-ijs

suikervrij frambozenijs

Bij een zomers menu kan ijs natuurlijk niet ontbreken! Gelukkig heb ik een recept voor koolhydraatarm, suikervrij ijs bedacht! Zo kun je eigenlijk gewoon iedere dag ijs eten zonder schuldgevoel, yesss. Dit koolhydraatarme ijs is lekker fris door de frambozen en tegelijkertijd romig door de mascarpone. Ook fijn: je hebt voor dit ijs maar 3 ingrediënten nodig én het is zo klaar.

Aan de boodschappenlijst heb ik diepvriesframbozen en mascarpone toegevoegd, zodat je zéker 4-6 bakjes ijs kunt maken deze week 🙂

Boodschappenlijst koolhydraatarm weekmenu

 • 1 courgette
 • 2 komkommers
 • 3 avocado’s
 • 3 tomaten
 • Bakje cherrytomaatjes
 • Klein bakje aardbeien
 • Rode bessen of ander rood fruit (voor op de borrelplank)
 • Bakje diepvries-frambozen (250 gram)
 • 200-300 gram verse spinazie
 • Klein zakje worteltjes
 • Knoflook (2 teentjes)
 • 2 blikjes tonijn
 • 100 – 150 gram gerookte zalm
 • 200 gram gerookte kip
 • Fuet of andere (kleine) worst(jes) (voor op de borrelplank)
 • 6 plakken parmaham of een ander soort ham die er op lijkt
 • 100 gram geitenkaas (6 rondjes)
 • Kuipje mascarpone of andere roomkaas
 • Brie en/of kaasblokjes (voor op de borrelplank)
 • Gezouten pecannoten (ongeveer 2 handjes)
 • 200 gram edamameboontjes (of sojaboontjes). Je kunt ze vers, ingevroren of in blik kopen. De verse of ingevroren vind ik het lekkerst, maar uit blik is goedkoper.
 • Mayonaise
 • Bakje kruiden-roomkaas (150 gram)
 • 2 grote of 4 kleine koolhydraatarme wraps (Body & Fit)
 • Limoensap (kan gewoon uit een flesje)
 • Kruiden: dille, peper en zout
 • Wasabi
 • Balsamicoazijn of -crème
 • Olijfolie
 • Sojasaus
 • ZoetstofPrint Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *