Koolhydraatarm kerstmenu

Koolhydraatarm kerstmenu

Ben je nog op zoek naar inspiratie voor je (koolhydraatarme) kerstdiner? Hieronder deel ik een koolhydraatarm kerstmenu met je met genoeg keuze: je vindt hierin namelijk 2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten én 2 toetjes. Allemaal lekker, koolhydraatarm én makkelijk. Zodat je wél indruk maakt, maar ook gewoon alle tijd hebt om met je gasten van het diner te genieten. De titels en de foto’s zijn klikbaar trouwens, als je hierop klikt kom je bij het volledige recept uit. Merry christmas!Koolhydraatarme voorgerechten

Mijn favoriete koolhydraatarme voorgerechten voor dit jaar zijn bietencarpaccio met Parmezaanse kaas en romige bloemkoolsoep met rozemarijn, pecannoten en knapperige ham. Allebei compleet verschillend, en dat is juist zo leuk! De bietencarpaccio is lekker fris en licht, terwijl de bloemkoolsoep wat vullender en boordevol smaak is. Beide recepten zijn geschikt voor vegetariërs trouwens! Laat bij de soep dan wel even de ham weg.

Bietencarpaccio met Parmezaanse kaas

Bietencarpaccio met Parmezaanse kaas

Deze bietencarpaccio is een perfect licht voorgerecht: fris, maar tegelijkertijd ook heel smaakvol. Ook geschikt voor vegetariërs!

Bloemkoolsoep met rozemarijn, pecannoten en ham

Romige bloemkoolsoep met ham en pecannoten

Deze romige bloemkoolsoep is ook een top voorgerecht! Net even wat anders dan normaal dankzij de rozemarijn, pecannoten en krokante ham.

Koolhydraatarme hoofdgerechten

Qua hoofdgerechten vond ik het even lastig kiezen, maar het is gelukt! Dit jaar worden het mozzarellapakketjes met gegrilde groenten en een lekkere biefstuk met geroosterde wintergroenten. Allebei heel feestelijk, maar ook súper simpel. Je hoeft maar een paar minuutjes weg van tafel en kunt daarna heerlijk met je gasten meegenieten.

Mozzarellapakketjes met gegrilde groenten

Koolhydraatarme mozzarellapakketjes met gegrilde groenten

Deze feestelijke mozzarellapakketjes in ham met gegrilde groenten zijn heerlijk als koolhydraatarm hoofdgerecht, maar in kleinere porties ook zeker als bijgerecht.


Biefstuk met geroosterde wintergroenten en ui in rode wijn

Biefstuk met geroosterde groenten en ui in rode wijn

Ik denk dat deze biefstuk met wintergroenten bij iedereen wel in de smaak valt: de licht zoete geroosterde groenten combineren perfect met de malse, zoute biefstuk. Ik maakte er een topping van ui in rode wijn bij, die ik zelf heel lekker vond in combinatie met de biefstuk. Jan vond het vlees lekkerder zonder deze topping, dus ik heb het in het recept als ‘optioneel’ gezet. Kies zelf wat je het lekkerst lijkt ?

Koolhydraatarme toetjes

Het toetje is hét moment om het diner gezellig af te sluiten. Deze koolhydraatarme trifle en limoen-kokosmousse zijn allebei lekker romig, maar hebben tegelijkertijd ook iets fris. Vind ik heel belangrijk na een (zwaar) diner. Je kunt ze trouwens ook allebei al van tevoren klaarmaken, ideaal toch?

Koolhydraatarme trifle met rood fruit

Koolhydraatarme trifle met rood fruit

Het recept voor dit feestelijke toetje ontstond eigenlijk toevallig. Ik had wat koolhydraatarme cake, rood fruit en slagroom over, en toen dacht ik ineens aan mijn favoriete toetje van vroeger: trifle! Super simpel maar tegelijkertijd ook heerlijk en feestelijk (hoe leuk zijn die laagjes?!). Ik voegde er ook wat Griekse yoghurt aan toe om het net wat frisser te maken: ideaal als je al een heel (kerst)diner achter de kiezen hebt ?

Koolhydraatarme limoen-kokosmousse

Koolhydraatarme limoen-kokosmousse - flowcarbfood.nl

Deze koolhydraatarme limoen-kokosmousse van slagroom en mascarpone is lekker feestelijk, maar tegelijkertijd ook licht en fris. Meestal vind ik dat toch wel het lekkerst na een (zwaar) kerstdiner.

Merry christmas!

Dat waren mijn favoriete kerstrecepten. Ik hoop dat jullie allemaal mooie kerstdagen hebben met veel gezelligheid, liefde, vrienden en familie én natuurlijk lekker eten! Merry christmas! X


Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *