Koolhydraatarme trifle met met rood fruit

Koolhydraatarme trifle met rood fruit

Het recept voor dit feestelijke toetje ontstond eigenlijk toevallig. Ik had wat koolhydraatarme cake, rood fruit en slagroom over, en toen dacht ik ineens aan mijn favoriete toetje van vroeger: trifle! Super simpel maar tegelijkertijd ook heerlijk en feestelijk (hoe leuk zijn die laagjes?!). Ik voegde er wat Griekse yoghurt aan toe om het net wat frisser te maken: ideaal als je al een heel (kerst)diner achter de kiezen hebt 😉 Het recept deel ik hieronder met je!Ingrediënten (2 personen)

Voor de koolhydraatarme cake:

 • 1 ei
 • 40 gram amandelmeel (van Body & Fit)
 • 20 gram roomboter
 • 30 gram mascarpone (of monchou of andere roomkaas)
 • 1 theelepel bakpoeder
 • Zoetstof
 • Halve theelepel vanille-aroma
 • Snufje zout

Voor de rest:

 • 200 ml slagroom
 • 2-4 flinke eetlepels Griekse yoghurt
 • 150 gram bevroren frambozen en blauwe bessen
 • Vanille-aroma
 • Zoetstof
 • Amandelschaafsel

Bereiding koolhydraatarme trifle

Bak eerst de koolhydraatarme cake, dit kun je eventueel ook een dag van tevoren doen. Ik gebruikte hiervoor mijn standaard koolhydraatarme cakerecept, maar gebruikte nu maar een kwart van de ingrediënten.

Verwarm de oven voor op 175 graden en zorg dat de boter en mascarpone zacht zijn. Smelt ze eventueel even in de magnetron of in een pannetje. Mix vervolgens alle ingrediënten. Begin met 1 eetlepel zoetstof en proef even wat je van de smaak vindt. Voeg eventueel nog meer toe en maak het beslag iets zoeter dan je normaal zou willen: zoetstof verliest namelijk wat zoetstof tijdens het bakken. Schep het beslag vervolgens in een siliconen cakevorm en bak ongeveer 15-20 minuten. Je kunt een kleine cakevorm gebruiken, maar die had ik zelf niet. Ik gebruikte dus een cakevorm van normale grote, en vulde deze maar deels. Ging ook prima!

Kijk na een kwartiertje even hoe het met de cake gaat. Haal hem eruit als’ie gaar is, of bak hem nog zo’n 5 minuutjes. Laat de cake goed afkoelen voordat je het toetje gaat ‘bouwen’.

Ontdooi vervolgens de frambozen en blauwe bessen en voeg hier eventueel nog wat zoetstof aan toe. Je kunt ze een paar uur van tevoren uit de vriezer halen en in een schaaltje laten ontdooien, maar zelf was ik dat uiteraard vergeten. In dat geval kun je ze ook even op een lage stand in de magnetron of in een pannetje ontdooien. Prima trouwens als er wat fruitsap vrij komt, is juist lekker in het toetje 🙂

Klop de slagroom lobbig met wat zoetstof en vanille-aroma en voeg er vervolgens wat Griekse yoghurt aan toe, afhankelijk van hoe fris of juist romig je het wilt hebben.

Pak 2 mooie glaasjes en snijd de cake in plakjes of stukjes die hierin passen. Leg een laagje cake op de bodem en maak af met wat rood fruit. Schep hier een laagje slagroom met yoghurt op en herhaal dit totdat de glaasjes vol zit. Eindig in ieder geval met een laagje slagroom en yoghurt. Maak tot slot nog af met wat amandelschaafsel en je heerlijke toetje is klaar!

Eet smakelijk! XPrint Friendly, PDF & Email

2 Comments

 1. Hike Flurina 23 december 2018 / 14:55

  Wat een leuk idee! Ik was hier vroeger ook gek op en heb toevallig wat citroencake over die niet meer in de vriezer paste. Dit ga ik dus zeker proberen met de Kerst!

  • Floortje | Flowcarbfood 23 december 2018 / 16:15

   Super!! Geniet ervan en een fijne kerst 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *