Bietencarpaccio met Parmezaanse kaas en rucola

Bietencarpaccio met Parmezaanse kaas

Ben je nog op zoek naar een lekker voorgerechtje voor je (kerst)diner waarmee het lijkt alsof je je hebt uitgeslooft, maar waarvoor je helemaal niet lang in de keuken hoeft te staan? Mooi, want deze bietencarpaccio is namelijk top! Heel feestelijk en lekker, maar wel binnen een paar minuten op tafel. Vind ik zelf ideaal, want zo kun je zelf ook gezellig mee-tafelen! Het receptje deel ik hieronder met je.



Ingrediënten (2 porties)

  • 2 rode bieten (gekookt, uit zo’n zakje)
  • Handje parmezaanse kaas
  • Klein handje pijnboompitten
  • Rucola
  • Olijfolie
  • Balsamico-crème

Bereiding bietencarpaccio

De bereiding van deze bietencarpaccio kan echt niet makkelijker!

Rooster de pijnboompitjes even in een droge pan totdat ze een beetje bruin kleuren.

Rasp de bieten vervolgens in dunne plakjes. Je kunt hier een kaasschaaf, rasp of keukenmachine voor gebruiken.

Verdeel de plakjes biet over 2 bordjes en maak af met wat rucola, Parmezaanse kaas en de pijnboompitten. Sprenkel er wat olijfolie en balsamico-crème overheen en je voorgerechtje is klaar!

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *