Koolhydraatarme limoen-kokosmousse

Koolhydraatarme limoen-kokosmousse - flowcarbfood.nl

Zondag kwam mijn familie langs voor een pre-kerstdiner, super leuk! Ik wilde een feestelijk toetje maken, dat wel licht en fris is. Meestal vind ik dat toch wel lekkerst na een heel (kerst)diner. Omdat ik nog kokosrasp en limoen over had van de koolhydraatarme sneeuwballen, besloot ik hier iets mee te maken. Het werd een koolhydraatarme limoen-kokosmousse van slagroom en mascarpone… Romig, fris en feestelijk! De perfecte afsluiting van ieder (kerst)diner.
Ingrediënten (4 porties)

 • 200 ml slagroom
 • 100 gram mascarpone
 • 40 gram kokosrasp (ongeveer)
 • 2 limoenen
 • 2 blaadjes gelatine
 • Zoetstof

Bereiding koolhydraatarme limoen-kokosmousse

Leg de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water en laat ze ongeveer 5 minuutjes weken. Klop ondertussen de slagroom stijf met 1 eetlepel zoetstof.

Voeg vervolgens de mascarpone toe aan de slagroom en meng dit er voorzichtig (!) doorheen.

Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze in een klein pannetje op laag vuur met ongeveer 4 eetlepels water. Roer goed door totdat de gelatine helemaal opgelost is. Haal het pannetje van het vuur en zet even aan de kant zodat de gelatine een beetje kan afkoelen.

Was de limoenen en rasp de schil. Let op dat je alleen het groene deel van de schil raspt, het witte velletje geeft een bittere smaak. Snijd de limoenen vervolgens door en pers het sap eruit.

Voeg de helft van de limoenrasp, de helft van het limoensap, 2 eetlepels kokosrasp en de vloeibare gelatine toe aan het slagroom-mascarpone mengsel. Klop dit met de mixer tot een gladde massa.

Proef even wat je van de smaak vindt en voeg eventueel extra zoetstof, kokos en/of limoensap toe. Verdeel de mousse vervolgens over 4 schaaltjes en zet ongeveer 2 uur in de koelkast. Je kunt de mousse ook meteen serveren, maar door hem een paar uur in de koelkast te zetten wordt de mousse wat steviger.

Voordat je de mousse serveert, maak je hem nog even af met wat kokos- en limoenrasp. Het is lekker om de kokosrasp even te bakken in een droge pan, zodat hij wat meer smaak krijgt en knapperiger wordt.

Eet smakelijk! XPrint Friendly, PDF & Email

2 Comments

  • Floortje | Flowcarbfood 1 maart 2018 / 09:20

   Hi Trudie! Het is een limoenmousse, dus de limoen is een belangrijk ingrediënt. Je zou er ook bijvoorbeeld een aardbeien- of frambozenmousse van kunnen maken door gepureerde aardbeien of frambozen te gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *