Hebben jullie ook zoveel zin in kerst?! Ik ben al helemaal in de stemming en maakte vandaag alvast deze koolhydraatarme ‘sneeuwballen’: kleine zoete balletjes van kokos en limoen… Heerlijk! Ik ga volgende weekend weer een hele lading maken voor tijdens de kerstdagen. Lekker voor bij de koffie, bij het toetje of gewoon even tussendoor. Ohja deze sneeuwballen zijn ook nog eens ontzettend makkelijk. Ze zijn zo klaar en je hebt er bijna niks voor nodig! Ik had alles al in huis in ieder geval 🙂
Ingrediënten (ongeveer 20 balletjes)
- 125 gram geraspte kokos
- 2,5 eetlepels zoetstof
- 15 gram amandelschaafsel
- 60 gram kokosolie (niet gesmolten)
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 1 limoen
Verder nodig:
- Rasp (voor de limoenschil)
- Keukenmachine, blender of mixer
Bereiding koolhydraatarme sneeuwballen
Was de citroen en rasp de schil. Let op: gebruik alleen het groene deel van de schil, het witte velletje geeft een bittere smaak. Pers de limoen uit en vang het sap op in een schaaltje.
Doe 100 gram kokosrasp in de keukenmachine en voeg hier de kokosolie, citroenrasp en -sap, amandelschaafsel, Griekse yoghurt en 2 eetlepels zoetstof aan toe. Mix het geheel ongeveer 1 minuutje op een hoge stand.
Meng (ongeveer) 25 gram geraspte kokos met een halve eetlepel zoetstof op een bord of plaat. Maak balletjes van het kokos-limoenmengsel en rol ze door de gezoete kokosrasp.
In principe zijn je koolhydraatarme sneeuwballen klaar, maar ze zijn nu waarschijnlijk vrij zacht. Door ze een paar uur in de koelkast te zetten, worden ze wat steviger. Vind ik zelf nét iets lekkerder.
Eet smakelijk! X
Afgelopen week geen weekmenu , volgende week wel weer ?
?
Hoi Anja! Er staat weer een nieuw weekmenu online, liefs!
Klinkt lekker! Deze gaat in mijn mapje ?
Leuk om te horen Mirjam! 🙂
Misschien een ontzettend domme vraag,
Maar!
Kan je deze invriezen? Dan ga ik ze van te voren maken!
Ik weet alleen dan niet wat het doet met de smaak?
Hoi Ivana! Helemaal geen domme vraag, een heel goed idee juist. Ik denk dat het prima kan, zeker als je ze daarna in de koelkast rustig laat ontdooien. Ben erg benieuwd, liefs!
I will keep you posted! Ik geniet trouwens erg van je blog! Keep up the good work!
Super, ben benieuwd. Dankjewel! Heel leuk om te horen 🙂 Liefs!