Koolhydraatarm weekmenu 26

Koolhydraatarm weekmenu 26

Het is weer zondag, en dus tijd voor een nieuw koolhydraatarm weekmenu! In het weekmenu hieronder vind je vijf heerlijke, herfstige koolhydraatarme gerechten voor het avondeten, inclusief de bijbehorende boodschappenlijst voor 2 personen (onderaan het bericht). Een goede planning maakt gezond eten namelijk een stuk makkelijker (en leuker)! Daarnaast voorkomt dit dat je eten weg moet gooien. Ik selecteer namelijk gerechten die qua ingrediënten bij elkaar passen, zodat je zo min mogelijk overhoudt. Handig, toch? De titels en foto’s van de gerechten zijn trouwens klikbaar. Als je hierop klinkt kom je bij het volledige recept en de bereidingswijze uit. Fijne week!Maandag: koolhydraatarme pasta met romige pompoensaus en oesterzwammen

Koolhydraatarme pasta met pompoensaus

Wie mij al even volgt, weet dat ik een beetje verslaafd ben aan pompoen. Ik kon dan ook niet wachten om weer een nieuw pompoenrecept uit te proberen. Deze keer verwerkte ik deze herfstgroente in een heerlijk romige pastasaus. Verrassend lekker! Ik topte de pasta af met wat oesterzwammen en uitgebakken spekjes, maar voor meatfree monday kun je de spekjes ook weglaten. Eventueel kun je dan wat extra (Parmezaanse) kaas toevoegen.

De pompoen, roomkaas, oesterzwammen en eventuele spekjes die je overhoudt, gebruik je voor de pompoensoep van dinsdag.

Dinsdag: pompoensoep met oesterzwammen

Pompoensoep is een van m’n favoriete gerechten op een koude herfstavond. In het vorige weekmenu vond je al een variant met geitenkaas en deze week maken we er eentje met oesterzwammen en spekjes. Erg lekker, én ideaal om de restjes van maandag op te maken. Ik serveer er graag 2 koolhydraatarme wraps bij om er een volledige maaltijd van te maken.

Het originele recept is voor ongeveer 3-4 porties. Afhankelijk van hoeveel pompoen je nog overhebt, kun je het recept wat aanpassen. De kookroom kun je vervangen door de roomkaas die je nog overhebt.


Woensdag: koolhydraatarme pasta met spinazie, tonijn, tomaatjes en olijven

koolhydraatarme pasta met spinazie, tonijn, olijven en tomaatjes

Of je nu een drukke, vermoeiende, saaie of vervelende dag hebt gehad, op sommige avonden heb je gewoon comfortfood nodig. Koolhydraatarme pasta is dan toch wel mijn favoriet. Deze variant is niet alleen heerlijk, maar ook heel makkelijk én gezond.

Donderdag: koolhydraatarme ‘boboti’

koolhydraatarme boboti

Iedereen kent die Knorr-maaltijdpakken wel, toch? Soms best lekker, maar totaal niet gezond. Voordat ik koolhydraatarm at was hun ‘boboti’ echt mijn favoriet. De combinatie van gehakt, de kruiden, room en appel… Yum! Tijd voor gezonde en koolhydraatarme boboti dus. Deze versie is niet alleen lekker en gezond, maar ook makkelijk én goedkoper dan de pak-variant. Ideaal dus!

Voor deze koolhydraatarme boboti gebruik ik bloemkoolrijst in plaats van normale rijst. Dit kun je zelf maken door bloemkool te malen in een keukenmachine, maar het is voortaan ook kant-en-klaar te koop bij de meeste supermarkten). De bloemkoolrijst die je overhoudt, gebruik je voor de koolhydraatarme risotto van vrijdag.

Eet je streng koolhydraatarm? Dan kun je de appel eventueel weglaten.

Vrijdag: koolhydraatarme risotto met champignons, witte wijn en parmezaanse kaas

Koolhydraatarme risotto met witte wijn, champignons en parmezaanse kaas

Weekend! Tijd voor wijn en een goede maaltijd. Deze koolhydraatarme risotto is dan perfect. En nee, dat zeg ik niet alleen omdat er wijn in zit 😉 Probeer het zelf maar!


Boodschappenlijst koolhydraatarm weekmenu

 • 1 pompoen (van minimaal 1 kilo)
 • 150 gram oesterzwammen
 • Klein bakje cherrytomaatjes
 • 400-500 gram bloemkoolrijst
 • 5 uien
 • Bakje champignons
 • 1 paprika
 • 1 appel
 • Bol knoflook
 • Ongeveer 350 gram spinazie à la crème (diepvries)
 • 250 gram sperziebonen (bevroren)
 • Potje zwarte olijven (je hebt ongeveer 2 eetlepels nodig)
 • 100 gram spekreepjes
 • 200 gram (runder)gehakt
 • Kuipje roomkaas (of zuivelspread)
 • Geraspte kaas (2-3 handjes)
 • Parmezaanse kaas (2-3 handjes)
 • 1 blikje tonijn in (olijf)olie
 • 200 – 250 gram koolhydraatarme pasta (bijvoorbeeld Pasta alla Eve van Body & Fitshop of Dreamfields pasta van Afvallen met Bregje)
 • 2 koolhydraatarme wraps
 • Bouillonpoeder
 • Kruiden: kerriepoeder, gemalen komijn, kaneel, tijm
 • Wok- en olijfolie
 • Witte wijn (gewoon lekker een hele fles ;))Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

 1. Adam 16 november 2018 / 09:24

  Jammer dat de hoeveelheid koolhydraten niet vermeld staan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *