Koolhydraatarme pasta met romige pompoensaus en oesterzwammen

Koolhydraatarme pasta met pompoensaus
Ja hoor, daar is er weer een! Een heerlijk en makkelijk koolhydraatarm recept met -jawel- pompoen! Deze keer heb ik pompoen verwerkt in een romige pastasaus. Verrassend lekker! Ik topte de koolhydraatarme pasta af met uitgebakken spekjes en oesterzwammen, maar voor een vegetarische variant kun je de spekjes prima weglaten. Ik hoop dat jullie net zo gek zijn op pompoen als ik, want mijn pompoengekte houdt nog wel even aan denk ik 😉 Benieuwd naar het recept? Ik deel het hieronder met je.Ingrediënten (2 porties)

Bereiding koolhydraatarme pasta met pompoensaus

Snijd de pompoen in blokjes (de schil kun je prima laten zitten) en kook de pompoen ongeveer een kwartiertje in een gesloten pan. Laat de pompoen vervolgens goed uitlekken en maak er een puree van met een staafmixer of keukenmachine.

Kook de pasta volgens de verpakking en snipper de ui. Verhit wat wokolie in een pan en fruit de ui. Voeg vervolgens de pompoenpuree toe en schep om. Voeg de roomkaas, het bouillonpoeder en wat kerrie en tijm (naar smaak) toe en roer goed door. Proef even wat je van de smaak vindt en voeg eventueel nog wat extra kruiden, peper en/of zout toe. Zet het vuur lager en laat de saus even pruttelen.

Bak ondertussen de spekreepjes knapperig in een pan (deze kun je ook weglaten als je een vegetarische maaltijd wilt). Scheur de oesterzwammen in reepjes en bak ze de laatste 3 minuten even mee.

Giet de pasta af en verdeel over 2 borden. Schep de saus eroverheen en maak af met de oesterzwammen en spekreepjes. Eventueel kun je er nog wat Parmezaanse kaas overheen strooien, maar zonder is de pasta ook erg lekker.

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  1. Francis Paul 14 november 2018 / 21:20

    We hebben het vanavond gegeten en het was lekker! In plaats van spekreepjes heb ik er in stukjes gesneden hotdog in gedaan ( de spekreepjes komen een beetje m’n neus uit ? )

    • Floortje | Flowcarbfood 14 november 2018 / 21:39

      Goed om te horen Francis! Oeh ook lekker! Haha heb je te vaal spekreepjes gegeten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *