Koolhydraatarme pasta met spinazie, tonijn, tomaatjes en olijven

koolhydraatarme pasta met spinazie, tonijn, olijven en tomaatjes

Of je nu een drukke, vermoeiende, saaie of vervelende dag hebt gehad, op sommige avonden heb je gewoon comfortfood nodig. Koolhydraatarme pasta is dan toch wel mijn favoriet. En dan zeker deze variant met spinazie, tonijn en olijven: súper smaakvol! En, (ook wel fijn op een dag waarop je comfortfood nodig hebt) heel makkelijk en toch gezond. Deze pasta is namelijk niet alleen koolhydraatarm, maar zit ook nog eens boordevol vezels, eiwitten en gezonde vetten. Wedden dat je je hierna stukken beter voelt?!
Ingrediënten koolhydraatarme pasta met spinazie, tonijn, tomaatjes en olijven (2 personen)

  • 100 gram koolhydraatarme pasta. Ik gebruikte de Pasta alla Eve van Body & Fitshop: deze is eiwitrijk en súper laag in koolhydraten)
  • 1 blikje tonijn in (olijf)olie
  • Ongeveer 350 gram spinazie à la crème (uit de diepvries)
  • Klein bakje cherrytomaatjes
  • Potje zwarte olijven in schijfjes (je hebt hiervan ongeveer 2 eetlepels nodig)
  • 1 ui
  • Geraspte kaas (2 – 3 handjes)
  • Teentje knoflook
  • Olijfolie

Bereiding

Kook de koolhydraatarme pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik voegde wat zout en een scheutje olie aan het water toe.

Zet een grote (wok)pan op het vuur en snipper de ui. Fruit deze met een geperst teentje knoflook in wat olie. Ik gebruikte hier de olie uit het blikje tonijn voor, maar olijfolie kan ook. Laat de tonijn vervolgens uitlekken, en bak deze kort mee als de ui begint te verkleuren.

Zet het vuur lager en voeg de bevroren spinazie toe. Blijf goed roeren totdat de spinazie volledig ontdooit is, en voeg dan ook de olijven (zoveel als je lekker vindt) en 2 handjes geraspte kaas toe. Laat het geheel even pruttelen, en halveer ondertussen de tomaatjes.

Voeg de tomaatjes ook toe toe aan de spinazie-tonijnsaus, en verwarm kort mee. Kijk even hoeveel tomaatjes je lekker vindt in de pasta, eventueel kun je ook een deel naast de pasta serveren straks.

Giet de pasta vervolgens af en verdeel deze over twee borden. Schep de spinazie-tonijnsaus over de pasta en maak eventueel af met extra tomaatjes, olijven en geraspte kaas.

Eet smakelijk! XPrint Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *