Koolhydraatarme pompoensoep met oesterzwammen

Vorige week plaatste ik al een recept voor heerlijke koolhydraatarme pompoensoep. Heerlijk op een koude herfstavond. Aangezien ik mega pompoen-fan ben, maakte ik vandaag een nieuwe variant. Met oesterzwammen, room en spekjes. Super lekker! Voor een vega versie kun je de spekjes prima weglaten trouwens. Het recept deel ik hieronder met je.



Ingrediënten (3-4 porties)

  • 800 gram pompoen(blokjes)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 eetlepel bouillonpoeder
  • 80-100 gram oesterzwammen
  • 50 gram spekreepjes (optioneel)
  • Gemalen komijn, kaneel en tijm (uit een potje)
  • Wokolie
  • Scheutje kookroom
  • Eventueel voor erbij: 2 koolhydraatarme wraps (Body & Fit)

Bereiding koolhydraatarme pompoensoep

Snijd de pompoen in stukken. De schil kun je prima laten zitten. Scheelt een heleboel werk én zo hoef je minder weg te gooien.

Verhit flink wat wokolie in een grote (wok)pan, fruit de ui en voeg vervolgens de pompoen toe. Voeg na 5 minuten het geperste teentje knoflook en de kruiden toe en bak nog even mee.

Schep de pompoen over in een hoge (soep)pan en voeg het bouillonpoeder toe. Schenk een laagje water in de pan, zodat de pompoen net onder water staat.

Laat de pompoen zo’n 20 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.

Bak ondertussen de spekreepjes knapperig. Scheur de oesterzwammen in reepjes en bak een paar minuutjes mee.

Pureer de pompoen vervolgens met een staafmixer. Voeg eventueel wat extra water toe als je de soep wat dunner wilt maken. Proef ook even wat je van de smaak vindt, en voeg eventueel nog wat extra kruiden en/of bouillonpoeder toe.

Tevreden? Schep de soep dan in 2 kommen en maak af met wat kookroom, de spekjes en oesterzwammen.

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *