Koolhydraatarm weekmenu 22

koolhydraatarm weekmenu 22

Het is weer zondag, en dus tijd voor een nieuw koolhydraatarm weekmenu! In het weekmenu hieronder vind je vijf koolhydraatarme gerechten voor het avondeten, inclusief de bijbehorende boodschappenlijst (onderaan het bericht). Een goede planning maakt gezond eten namelijk een stuk makkelijker (en leuker)! Daarnaast voorkomt dit dat je eten weg moet gooien. Ik selecteer namelijk gerechten die qua ingrediënten bij elkaar passen, zodat je zo min mogelijk overhoudt. Handig, toch? De titels en foto’s van de gerechten zijn trouwens klikbaar. Als je hierop klinkt kom je bij het volledige recept en de bereidingswijze uit. Fijne week!Maandag: koolhydraatarme broccolistamppot met kaas, ui en mosterd (vega)

koolhydraatarme broccolistamppot met mosterd en kaas

Op maandag eet ik meestal vegetarisch (vanwege meatfree monday) en het liefst ook lekker makkelijk. Deze broccolistamppot is dan ideaal! De belegen kaas, mosterd en roomkaas die je overhoudt, gebruik je dinsdag voor de soep en knakworstrolletjes.

Dinsdag: courgettesoep en koolhydraatarme knakworstrolletjes

courgettesoep met gerookte zalm

Koolhydraatarme knakworstrolletjes - flowcarbfood.nl

Na een lange dag is soep een van mijn favoriete maaltijden. Lekker simpel, hartstikke gezond én koolhydraatarm. Meestal serveer ik koolhydraatarme kaasbroodjes bij deze courgettesoep, maar nu heb ik eens zin in iets anders: knakworstrolletjes! Omdat hier al vlees in zit, laat ik de zalm weg uit de courgettesoep.


Woensdag: koolhydraatarme courgetti carbonara met avocadosaus

koolhydraatarme courgetti carbonara met avocadosaus

Dit is absoluut mijn favoriete courgetti-recept! De saus is mega romig en gaat perfect samen met frisse courgetti en zoute spekjes. Heer-lijk. En ook nog eens super simpel! De crème fraiche in het originele recept kun je eventueel vervangen door de roomkaas die je nog overhebt van maandag en dinsdag. De champignons en Parmezaanse kaas die je overhoudt, gebruik je voor de risotto van donderdag. De spekjes die je overhoudt, gebruik je voor de quiche van vrijdag.

Donderdag: koolhydraatarme risotto met champignons en Parmezaanse kaas

Koolhydraatarme risotto met witte wijn, champignons en parmezaanse kaas

Dee koolhydraatarme risotto is vegetarisch, super smaakvol én gezond. Win-win-win dus! In het originele recept gebruik ik een heel bakje champignons, maar een half bakje (dat je nog overhebt van woensdag) is ook prima. Ook kun je mooi de roomkaas die je nog overhebt opmaken. De witte wijn is optioneel. Ik vind het zelf wel érg lekker erbij, maar als je hier geen fles voor wilt openen kun je het eventueel weglaten.


Vrijdag: koolhydraatarme quiche lorraine

Koolhydraatarme quiche - flowcarbfood.nl

Deze quiche is ideaal om je weekend mee te starten. Hij is heerlijk én makkelijk: de oven doet eigenlijk het meeste werk. Kun jij ondertussen even bijkomen van je week! De hoeveelheden in het recept (en de boodschappenlijst) zijn voor 4 porties. De restjes kun je eventueel invriezen, of voor het weekend bewaren als lunch of avondeten.

Boodschappenlijst koolhydraatarm weekmenu (2 personen)

 • 1 grote broccoli
 • 3 courgettes
 • 2 stuks prei
 • 4 uien
 • Bol knoflook
 • 1 avocado
 • 2 bakje champignons
 • 300 gram bloemkoolrijst
 • 450 gram belegen kaas (eventueel geraspt of in blokjes)
 • Zakje Parmezaanse kaas of Grana Padano
 • Bakje roomkaas of zuivelspread (200 gram)
 • 150 ml slagroom
 • Blikje knakworstjes (ongeveer 10)
 • 200 – 300 gram spekblokjes
 • 150 gram hamblokjes
 • Kruidenbouillonpoeder (4 theelepels)
 • 85 gram amandelmeel (Body & Fit)
 • 5 eieren
 • Mosterd
 • Handje pijnboompitten
 • Kerriepoeder, tijm, peper en zout
 • (Room)boter en olie om in te bakken
 • Optioneel: sesamzaadjes en witte wijnPrint Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *