Koolhydraatarme knakworstrolletjes

Koolhydraatarme knakworstrolletjes - flowcarbfood.nl

Knakworstrolletjes, knakworstjes in bladerdeeg of pigs in a blanket! Wie kent ze niet van de typisch Nederlandse verjaardagen vroeger? Ik vond ze altijd super lekker, maar helaas: niet koolhydraatarm. De originele variant maak je namelijk met bladerdeeg. Drie keer raden dus wat ik besloot te maken: jep, koolhydraatarme knakworstrolletjes! In plaats van bladerdeeg gebruikte ik fathead deeg, dat is het deeg dat ik ook altijd voor koolhydraatarme pizza gebruik. Deze koolhydraatarme knakworstrolletjes zijn ideaal voor bij de borrel, lunch of als koolhydraatarme snack.Ingrediënten (voor 10 knakworstrolletjes)

 • 10 knakworstjes
 • 170 gram milde geraspte kaas
 • 85 gram amandelmeel (of 30 gram kokosmeel), ik gebruik meestal amandelmeel van Body & Fit
 • 2 eetlepels roomkaas
 • 1 ei
 • Sesamzaadjes (optioneel)
 • Mosterd (om in te dippen)

Verder nodig:

 • Bakpapier
 • Magenetronbestendig bakje

Bereiding koolhydraatarme knakworstrolletjes

Laat de knakworstjes uitlekken en verwarm de oven op 220 graden. Meng de kaas, het amandelmeel en de roomkaas in een magnetronbestendig bakje en verwarm 1 minuut op de hoogste stand. Roer het even goed door (bijvoorbeeld met een vork) en verwarm het nog 1 minuut.

Kluts vervolgens het ei en meng dit door het meel-kaasmengsel totdat er een stevig deeg ontstaat. Je kunt hier prima een vork voor gebruiken. Nu is je fathead deeg af.

Ook lekker met dit deeg: koolhydraatarme pizza.
koolhydraatarme pizza met fathead bodem - flowcarbfood.nl

Oké, terug naar de koolhydraatarme knakworstrolletjes. Leg de bol deeg op een vel bakpapier en leg hier een ander vel bakpapier overheen. Wrijf er met een grote soeplepel of deegroller overheen en maak er een ronde ‘pizzabodem’ van. Let op: Je hebt beide vellen bakpapier echt nodig, want het deeg is heel plakkerig.

Haal het bovenste vel bakpapier weg en snijd het deeg in 10 puntjes. Nu komt het leuke deel: de koolhydraatarme knakworstrolletjes rollen! Leg een knakworstje op het brede deel van de deegpunt en rol naar het smalle deel toe. Herhaal dit ook met de andere knakworstjes. Als je het lekker vind kun je er nog wat sesamzaad overheen strooien.

Leg de koolhydraatarme knakworstrolletjes op een bakplaat met wat bakpapier en bak ze ongeveer 15 minuten in de oven. Houd ze goed in de gaten en zet de oven eventueel wat lager als ze te donker kleuren. Bakken ze juist niet zo snel? Laat ze dan wat langer in de oven staan.

Serveer de koolhydraatarme knakworstrolletjes op een groot bord met een schaaltje mosterd en je perfecte koolhydraatarme snack is klaar!

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

 1. Anojk 15 januari 2019 / 14:45

  Hallo, ik had er zo zin in maar mijn deeg valt uit elkaar!! Help… Wilde het vullen als een saucijzenbroodje of worstenbroodjes met gehakt, maar ik krijg het deeg dus niet eens in plakjes gesneden… Wat doe ik verkeerd?

  • Floortje | Flowcarbfood 15 januari 2019 / 14:50

   Oei wat jammer! Misschien kun je het deeg even koelen? Dan wordt het wat steviger 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *