Koolhydraatarm weekmenu 10

Koolhydraatarm weekmenu

Zondagavond: tijd voor weer een nieuw koolhydraatarm weekmenu! Ik deel hieronder weer vijf koolhydraatarme recepen voor het avondeten, waarbij je zoveel mogelijk ingrediënten die je overhoudt ‘hergebruikt’, want: weggooien is zonde! Onderaan vind je de bijbehorende boodschappenlijst zodat je meteen aan de slag kunt. Zo wordt koolhydraatarm en gezond eten deze week hopelijk weer een stuk makkelijker, lekkerder en leuker.
De ingrediënten (en de boodschappenlijst) zijn gebaseerd op 2 personen. Als je alleen eet kun je dezelfde hoeveelheid aanhouden en er twee dagen van eten, maar halveren kan natuurlijk ook. Houd je alsnog restjes over? Dan kun je ze natuurlijk ook altijd bewaren voor de lunch!

Maandag: vegetarische courgette-noedels

 

Koolhydraatarme courgette-noedels

Twee weken geleden deed ik mee aan de week zonder vlees (daar maakte ik ook een speciaal vegetarisch weekmenu voor) en dat beviel me best goed. Ik word geen vegetariër, maar vind het wel goed om (af en toe) minder vlees te eten. Daarom zul je in m’n weekmenu’s nu vaker meat free mondays tegen gaan komen. Deze week beginnen we met vegetarische courgette-noedels. Ik serveerde er tempeh blokjes in ketjap marinade bij (die kun je gewoon zo kopen), maar die kun je ook weglaten. Zelf maak altijd noedels of pasta met mijn spiraalsnijder van Lurch. Heb je die niet, kun je eventueel ook dunne slierten raspten of snijden, maar dit geeft wel een wat ander effect.

Dinsdag: koolhydraatarme waldorfsalade

Koolhydraatarme waldorfsalade van witlof met gerookte kip, appel, kaas en kerriedressing

Ik vind het wel weer tijd voor lente! Wat voor weer het ook is: met deze salade voelt het automatisch een beetje als lente. Ook fijn: de salade staat zó op tafel. In het originele recept gebruik ik 2 stronkjes witlof, maar voor een avondmaaltijd zou ik er zeker 2 of 4 gebruiken. Eventueel kun je dan natuurlijk ook wat extra dressing maken. De gerookte kip die je overhoudt, kun je gebruiken voor de soep van woensdag.

Woensdag: courgette-broccolisoep met kruidenroomkaas

Koolhydraatarme broccoli-courgettesoep met gerookte kip

Een goedgevulde maaltijdsoep: ideaal als je weinig tijd of zin hebt om uitgebreid te koken. M’n courgettesoep met gerookte zalm kennen jullie inmiddels al wel, maar deze nieuwe variant met broccoli en gerookte kip is ook heerlijk. Ik maakte er snelle kaasbroodjes uit de magnetron bij. Hiervoor heb je amandelmeel (bijvoorbeeld van Body & Fit), eieren, olie en gerapste kaas nodig maar mocht je dit nou niet in huis hebben, kun je de broodjes eventueel ook weglaten. De soep vult zo ook al prima!


Donderdag: tuna-melt wraps met rode koolsalade

Koolhydraatarme tuna-meltwrap

Kennen jullie de tuna melt wraps nog? De combi van tonijn, avocado en gespolten kaas zijn tóp! Ik maak er meestal een vrolijke (en hele simpele) rode koolsalade bij, maar mocht je andere groenten (over) hebben, kan dat natuurlijk ook. Ik gebruikte hiervoor trouwens de koolhydraatarme wraps van Body & Fit. Aan twee grote wraps heb je met z’n tweeën echt meer dan genoeg. De augurken die overblijven kun je vrijdag trouwens opmaken bij de burger.

Vrijdag: koolhydraatarme hamburger

koolhydraatarme hamburger

Weekend! Tijd om lekker (samen) burgers te bouwen bouwen. Ik gebruikte hier in het originele recept koolhydraatarme pita’s voor, maar aangezien je voor donderdag al koolhydraatarme wraps aanschaft, kun je die ook prima gebruiken. Gewoon even om je burger heen vouwen! Als saus gebruikte ik zelf mayo en suikervrije ketchup (bijvoorbeeld van Body & Fit), maar als je andere saus lekker vindt kan dat natuurlijk ook! Om ook wat groente binnen te krijgen maakte ik een salade van restjes sla en tomaat, maar gooi hier ook gerust andere (restjes) groenten doorheen. Fijn weekend!


Boodschappenlijst koolhydraatarm weekmenu:

 • 3 courgettes
 • 1 broccoli
 • Ui: 2 witte en 1 rode
 • 1 avocado
 • 3-4 stronkjes witlof
 • 300 gram (voorgesneden) rode kool
 • 1 kleine appel
 • Klein zakje sla
 • 1 of 2 tomaten
 • Bol knoflook
 • Bosui
 • Potje (zoet)zure augurken
 • Tempehblokjes gemarineerd in ketjap (optioneel)
 • 250-300 gram gerookte kip
 • 2 (runder)burgers
 • Geraspte kaas
 • Cheddar kaas
 • Blikje tonijnstukken in olie
 • Amandelpasta, pindakaas of sesampasta (tahin)
 • Walnoten
 • Sojasaus
 • Ketjap
 • Sambal
 • Sesamolie (optioneel)
 • Mayonaise
 • Griekse yoghurt
 • Kruidenroomkaas
 • Citroensap
 • Kruiden: gemberpoeder, Chinese vijfkruiden, bouillonpoeder (tuinkruiden) kerriepoeder, peper en zout
 • Sesamzaadjes
 • Olijfolie en (vloeibare) boter om in te bakken
 • 4 koolhydraatarme wraps (verkrijgbaar bij Body & Fit)Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *