Koolhydraatarme courgette-noedels (vegetarisch)

 

koolhydraatarme courgette-noedels vegetarisch

Speciaal voor de Nationale Week Zonder vlees maakte ik deze vegetarische en koolhydraatarme courgette-noedels met een Oosterse saus. Romig, zout en licht pittig tegelijk. Super lekker! Het recept deel ik hieronder met je.
Courgette is super veelzijdig. Ik maak er sowieso vaak koolhydraatarme pasta (courgetti) van, en besloot er nu eens noedels van te maken. Courgette heeft een vrij neutrale smaak, dus je kunt lekker uitpakken met je saus. Bijna alles past er wel bij! Zelf maak altijd noedels of pasta met mijn spiraalsnijder van Lurch. Heb je die niet, kun je eventueel ook dunne slierten raspten of snijden, maar dit geeft wel een wat ander effect.

De saus maakte ik van onder andere sojasaus, ketjap, sambal en amandelpasta. Heb je geen amandelpasta in huis, kun je volgens mij ook prima pindakaas of sesampasta (tahin) gebruiken. Aangezien ik allergisch ben voor pinda’s, kan ik de pindakaas-variant helaas niet voor jullie uitproberen, maar de sesam-pasta variant zal ik binnenkort eens testen. Mocht je me voor zijn, laat het dan even weten in een reactie!

Toen ik dit bordje neerzette was ik in het begin een beetje teleurgesteld: courgette krimpt altijd behoorlijk bij het bakken en ik was even bang dat het te weinig zou zijn. Maar, niks aan de hand. Dit gerecht vult énorm. Ik zat echt de hele avond vol. Als extraatje serveerde ik er gebakken tempeblokjes bij. Het is niet nodig (zonder vult het gerecht ook al voldoende), maar het is wel erg lekker. Ik kocht een pak met blokjes die al gemarineerd waren in ketjap, maar dit kun je natuurlijk ook zelf doen.


Ingrediënten (2 personen)

 • 2-3 courgettes
 • 3 eetlepels amandelpasta, pindakaas of sesampasta (tahin)
 • 2 eetlepels sojasaus
 • 2 theelepels ketjap
 • 2 theelepels sambal
 • 1 theelepel sesamolie
 • 1 theelepel gember(poeder)
 • 1/4 theelepel Chinese vijfkruiden
 • Sesamzaadjes
 • Teentje knoflook
 • Bosui
 • Olijfolie

Optioneel: 100 gram tempeh(blokjes), gemarineerd in ketjap

Bereiding koolhydraatarme courgette-noedels

Maak dikke noedels (courgetti) van de courgettes. Ik gebruikte hiervoor mijn spiraalsnijder van Lurch. Verhit olijfolie in een wokpan, pers er een knoflookteentje boven uit en wok de courgette-noedels een paar minuten. Laat ze vervolgens goed uitlekken in een vergiet.

Ondertussen kun je de saus maken, door de amandelpasta (of pindakaas of tahin) te mengen met de sojasaus, ketjap, sesamolie, sambal, gember en Chinese vijfkruiden. Wil je er tempeh bij serveren? Bak de tempeh blokjes dan nu lekker knapperig in een laagje olijf- of zonnebloemolie.

Doe de courgette-noedels terug in de pan, roer de saus er doorheen en verwarm het geheel eventjes op laag vuur.

Verdeel de noedels vervolgens over twee diepe borden en snipper een bosuitje. Strooi de bosui en sesam over de noedels en serveer de tempeh blokjes er (eventueel) los bij.

Eet smakelijk! XPrint Friendly, PDF & Email

4 Comments

 1. Bseror 19 maart 2018 / 11:00

  Dank u, dank u ?

  • Floortje | Flowcarbfood 20 maart 2018 / 10:51

   Graag gedaan! 🙂

 2. Marleen 30 maart 2018 / 19:49

  Heerlijk, ik heb tahin gebruikt. De noodles heb ik geblancheerd en daarna heel kort bij de al warme saus gedaan.

  • Floortje | Flowcarbfood 30 maart 2018 / 19:53

   Wat leuk om te horen Marleen! Goed idee!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *