Courgette-broccolisoep met gerookte kip en kruidenroomkaas

Koolhydraatarme broccoli-courgettesoep met gerookte kip

Een goedgevulde soep blijft toch wel een van mijn favoriete maaltijden als ik niet te veel moeite wil doen, maar toch iets lekkers en gezonds wil eten. Hoewel m’n courgettesoep met gerookte zalm vaak op tafel komt op dat soort momenten, vond ik het ook wel weer tijd om iets nieuws te proberen. Het werd deze courgette-broccolisoep met gerookte kip en kruidenroomkaas. Lekker, gezond en ook zó op tafel! Dit is ook zeker een blijvertje.




Met dit recept maak je 2 tot 3 grote kommen (genoeg voor het avond eten) of 6 kleine kommetjes (bijvoorbeeld als voorgerecht). Om er een volledige maaltijd van te maken (en omdat ik het gewoon heel lekker vind om iets in de soep te dippen) serveerde ik snelle koolhydraatarme kaasbroodjes bij de soep. Heel lekker, maar hoeft niet per se: de soep is zo ook al erg vullend.

Ingrediënten (2 of 3 grote kommen)

  • 1 courgette
  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 100-150 gram gerookte kip
  • Ongeveer 4 eetlepels kruidenroomkaas (bijvoorbeeld Boursin)
  • Teentje knoflook
  • (Vloeibare) boter om in te bakken
  • 1 eetlepel bouillonpoeder (ik gebruikte tuinkruidenbouillon)

Ingrediënten snelle koolhydraatarme kaasbroodjes (2 broodjes)

Wil je er snelle koolhydraatarme kaasbroodjes bij serveren? Dit heb je nodig:

Verder nodig:

  • Hoge soeppan (met deksel)
  • Staafmixer
  • Magnetron en magnetronbestendige mokken (voor de snelle kaasbroodjes)

Bereiding courgette-broccolisoep

Snipper de ui, snijd de broccoli in roosjes en de courgette in blokjes. Verhit lekker wat boter in een pan en fruit de ui met het geperste teentje knoflook. Voeg vervolgens de broccoli en courgette toe en bak deze een paar minuten mee.

Schenk een laagje water in de pan, voeg het bouillonpoeder toe en roer even goed door. Breng het zachtjes aan de kook en doe de deksel op de pan. Laat de soep 5-10 minuutjes zachtjes doorkoken.

Wil je er straks kaasbroodjes bij serveren? Dan kun je die nu alvast maken (even naar beneden scrollen voor het recept).


Kijk na 5 minuten even hoe het met de courgette en broccoli gaat. Zijn ze al zacht genoeg om te pureren, of moeten ze nog even doorkoken?

Voeg 2 eetlepels kruidenroomkaas toe als de groenten zacht genoeg zijn en pureer de groenten met een staafmixer. Vind je de soep te dik? Dan kun je eventueel wat extra water toevoegen. Vergeet de soep vooral ook niet even te proeven, en voeg nog wat zout, peper of kruidenroomkaas toe naar smaak.

Verdeel de soep vervolgens over 2 grote kommen en maak af met wat gerookte kip en een eetlepel kruidenroomkaas.

Bereiding snelle koolhydraatarme kaasbroodjes

Terwijl de soep rustig doorkookt, kun je de koolhydraatarme kaasbroodjes maken.

Verdeel de ingrediënten over 2 mokken (dus per mok 1 ei, 3 eetlepels amandelmeel, halve eetlepel olie, halve theelepel bakpoeder, eventueel zaden of pitten en 1 handje geraspte kaas) en kluts dit door elkaar met een vork.

Zet de mokken vervolgens een voor een anderhalve minuut in de magnetron op vol vermogen. Let op: doe ze echt om de beurt, als je ze allebei tegelijk in de magnetron zet worden ze vaak taai of niet goed gaar.

Haal de koolhydraatarme broodjes vervolgens uit de mokken (let op: ze kunnen héél heet zijn), snijd ze doormidden en serveer ze bij de soep.

Eet smakelijk! X



Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

    • Floortje | Flowcarbfood 18 maart 2018 / 12:52

      Hi Trudie! Dat is prima 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *