Koolhydraatarm weekmenu 7

Koolhydraatarm weekmenu 7 - flowcarbfood.nl

Het is zondag, en dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuw koolhydraatarm weekmenu! Waarom? Nou, een planning maakt het vaak een stuk makkelijker om gezond en toch lekker te eten. Ik deel daarom vijf koolhydraatarme recepen voor het avondeten met je, inclusief een bijbehorende boodschappenlijst (onderaan het bericht) zodat je meteen aan de slag kunt! Met dit menu zorg ik er trouwens voor dat je zoveel mogelijk ingrediënten die je overhoudt ‘hergebruikt’, weggooien is zonde toch?
Maandag: courgettesoep met snelle koolhydraatarme kaasbroodjes

courgettesoep met gerookte zalm

Op maandag eet ik het liefst iets heeel makkelijks, en dan is deze courgettesoep ideaal! Heerlijk met gerookte zalmsnippers én koolhydraatarme kaasbroodjes om te dopen. Voor de kaasbroodjes gebruik ik trouwens 6 eetlepels amandelmeel, dit kun je eventueel ook vervangen door 2 eetlepels kokosmeel (goedkoper).

Dinsdag: koolhydraatarme pasta met avocado, groene asperges en kalkoen

koolhydraatarme pasta met groene asperges, avocado en citroendressing

Deze pasta is een beetje zomers, maar zó lekker! Soms gebruik ik 2 avocado’s, maar 1 is ook prima. Dan kun je de andere voor woensdag gebruiken. Citroen vervangen we door limoen, want dat hebben we woensdag namelijk ook weer nodig. De kalkoen kun je eventueel ook vervangen door kipfilet, afhankelijk van wat je lekker vindt. Ik gebruik trouwens altijd de koolhydraatarme pasta van Atkins, te koop bij Body & Fit.

Woensdag: koolhydraatarme wraps met gerookte kip en avocado

koolhydraatarme wraps met kip, avocado en limoendressing - flowcarbfood.nl

Nog een vrij zomers maar heerlijk gerecht! We gebruiken de avocado en limoen die over is van dinsdag. Daarnaast hebben we een pak koolhydraatarme wraps nodig. Die koop je bijvoorbeeld bij Body & Fit (deze zijn groter, dus heb je er maar 2 nodig) of in de webshop Afvallen met Bregje (deze zijn kleiner, dus gebruik je er 4).

Donderdag: koolhydraatarme tonijnburgers

koolhydraatarme tonijnburgers

Deze tonijnburgers zijn heeel simpel, maar erg lekker! Je kunt er een salade bij serveren met de overgebleven spinazie van woensdag en komkommer (en eventueel andere groenten). Maak 2 burgers per persoon en garneer met wat komkommer en mayo.

Vrijdag: koolhydraatarme burrito’s

koolhydraatarme burritos

Weet je nog, die burrito’s uit zo’n maaltijd pakket van Knorr? Vond ik altijd errug lekker, maar ze zijn helaas heel ongezond. Daarom bedacht ik deze gezondere koolhydraatarme variant. Hiervoor gebruik je koolhydraatarme wraps van bijvoorbeeld Body & Fit (2) of in de webshop Afvallen met Bregje (4).Net zo lekker, veel gezonder. Fijn weekend! –> Scroll verder voor de boodschappenlijst.


Boodschappenlijst bij koolhydraatarm weekmenu

 • Koolhydraatarme pasta (ik gebruik de koolhydraatarme pasta van Atkins, te koop bij Body & Fit)
 • 8 kleine of 4 grote koolhydraatarme wraps (bijvoorbeeld van Body & Fit)
 • 350 gram groene asperges
 • 2 avocado’s
 • 4 tomaten
 • 2 rode paprika’s
 • 2 courgettes
 • 2 uien
 • 2 limoenen
 • Komkommer
 • Verse spinazie
 • 400 gram kalkoen- of kipfilet
 • 200 gram gerookte kip
 • 100 gram gerookte zalm(snippers)
 • Zakje geraspte kaas
 • 2 blikjes tonijn
 • 6 eieren
 • Mayonaise
 • Roomkaas
 • Crème fraiche
 • Olijfolie en (vloeibare) boter om in te bakken
 • Knoflook
 • 6 eetlepels amandelmeel (of 2 eetlepels kokosmeel) en een theelepel bakpoeder
 • Kruiden: bouillonpoeder, bieslook, peterselie, peper en (knoflook)zout, oregano, komijn, kerriepoeder, paprikapoeder, chilipoeder, koriander (mag allemaal uit een potje)Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *