Koolhydraatarme burrito’s met romige kruidendip

Koolhydraatarme burrito's

Ik ben gék op burrito’s! En wie niet eigenlijk? Of je nu in je eentje of met 10 personen eet: burrito’s kunnen altijd. Ik maakte ze vroeger vaak met zo’n maaltijd pakket, maar die zijn natuurlijk niet koolhydraatarm. Tijd voor een koolhydraatarme flowcarbfood-versie dus. Geloof me: zelf maken is net zo makkelijk. Én een stuk lekkerder, gezonder en goedkoper. Win-win-win-win dus.

Ik heb zelf een behoorlijke kruidenvoorraad, dus ik heb gewoon wat kruiden uit m’n kastje gepakt. Als je deze niet hebt en geen zin hebt om ze aan te schaffen (wat ik overigens wel kan aanraden) kun je eventueel ook een zakje burrito-kruidenmix gebruiken, maar let op: hier zit vaak wel suiker en veel zout in. 
Ingrediënten (2 personen)

 • 2 grote of 4 kleine koolhydraatarme wraps (bijvoorbeeld van Body & Fit)
 • 250 gram kip
 • 2 rode paprika’s
 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 2 eetlepels (wok)olie
 • 100 gram crème fraiche
 • 50 ml water
 • Geraspte kaas
 • Kruiden voor de kip: knoflookzout, oregano, komijn, paprikapoeder, chilipoeder, koriander, zwarte peper
 • Kruiden voor de dip: knoflookzout, paprikapoeder en bieslook

Bereiding koolhydraatarme burrito’s

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kip en paprika in dunne reepjes en snipper de ui. Verhit de olie in een wokpan en bak de kip aan op hoog vuur. Voeg nu de ui en geperste knoflookteen toe en bak even mee. Voeg vervolgens ook de paprika toe. Bak alles even op hoog vuur, zet het vuur vervolgens lager en voeg de kruiden toe met 50 ml water. Roer alles goed door en laat een paar minuutjes staan.

Ondertussen kun je de kruidendip maken door de crème fraiche te mengen met wat knoflookzout, paprikapoeder, bieslook en peper en zout naar smaak.

Verwarm nu de wraps even kort in de magnetron, besmeer ze met wat kruidendip en leg de kip en paprika in het midden. Vouw of rol de wraps dicht en gebruik eventueel een satéprikker om ze bij elkaar te houden. Leg ze in een ovenschaal, strooi er wat kaas over en zet 10 minuutjes in de oven. Haal de wraps uit de oven, serveer met de dip en tadaa: je koolhydraatarme burrito’s zijn klaar!

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *