Koolhydraatarme loempia’s (vegetarisch)

Koolhydraatarme loempia's - vegetarisch

Hmmm… een lekker verse, warme loempia met chilisaus! Zó lekker. Ik vroeg me al een tijdje af of ik daar een koolhydraatarme variant van kon maken, en het is eindelijk gelukt! Ik gebruikte hiervoor koolhydraatarme wraps in plaats van bladerdeeg, dus de textuur is iets anders dan die van normale loempia’s. Maarrrr, wél erg lekker! Ik eet ze graag als snack, bij de borrel, als lunch of bij het avondeten met een lekkere salade.
Ingrediënten (3-4 loempia’s)

Bereiding koolhydraatarme loempia’s

Verhit wat wokolie in een pan en wok de nasi-/bamigroenten met een geperst knoflookteentje een paar minuten op hoog vuur. Zet vervolgens het vuur wat lager en voeg een eetlepel suikervrije chilisaus, sojasaus en wat gemberpoeder toe. Schep een paar keer goed om en laat even op laag vuur doorgaren. Proef vervolgens even wat je van de smaak vindt en voeg eventueel nog wat extra chilisaus, sojasaus of gemberpoeder toe.

Verdeel de groenten vervolgens over 3 of 4 wraps. Vouw de zijkanten naar binnen en rol ze stevig dicht. Verhit nog wat wokolie in de pan en bak de loempia’s rondom bruin.

Serveer met wat suikervrije chilisaus en sojasaus. Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *