Omdat ik nog een blikje tonijn in de kast had staan (en verder eigenlijk vrijwel alles op was) besloot ik dat ik daar wel een lekkere lunch mee kon maken. Ik had geen zin in weer een salade, dus ging ik op Instagram op zoek naar andere ideeën. Zo kwam ik foto’s tegen van ‘tuna burgers’. Hoewel ik het niet heel aantrekkelijk vond klinken, besloot ik de gok maar eens te wagen en ja hoor: ik had een heerlijke lunch! Tonijnburger, tonijnpannenkoek, tonijntortilla… Hoe je het ook noemt: het is in ieder geval lekker, koolhydraatarm én heel makkelijk. Ook fijn om mee te nemen trouwens!
Ingrediënten (2 burgers)
- Blikje tonijn
- 2 eieren
- 2 eetlepels roomkaas
- Zout, peper en peterselie
- Boter of olie om in te bakken
Bereiding
Laat de tonijn heel goed uitlekken en meng vervolgens met de eieren, roomkaas, zout, peper en peterselie. Verwarm wat boter of olie in een pan en giet het ei-tonijnmix in de pan. Ik maakte twee middelgrote burgers, maar je kunt natuurlijk ook vier kleintjes of een grote maken (dan wordt omdraaien wel wat lastig). Je moet nu wat geduld hebben: het kan even duren voordat de burgers stollen en je ze kunt omdraaien. Let op dat je het vuur niet te hoog zet, want dan verbranden ze. Is toch zonde. Vervolgens kun je de burgers nog een aantal keer ‘flippen’ tot ze helemaal gaar en stevig zijn.
De burgers zijn zowel warm als koud heerlijk met wat mayo en komkommer.
Eet smakelijk! X
Wauw! Deze vind ik er echt heel smakelijk uitzien. Toevallig staan hier alle benodigde ingrediënten ook standaard in de kast. Snel eens uitproberen dus!