Koolhydraatarm weekmenu 4

Koolhydraatarm weekmenu - flowcarbfood.nl

Vanwege de positieve reacties op het de eerdere koolhydraatarme weekmenu’s,  deel ik vandaag koolhydraatarm weekmenu nummer 4 met jullie! Dit maakt het hopelijk weer een stuk makkelijker om deze week gezond te eten. Ik deel hieronder weer vijf koolhydraatarme recepen voor het avondeten, waarbij je zoveel mogelijk ingrediënten die je overhoudt ‘hergebruikt’. Onderaan het bericht vind je ook een bijbehorende boodschappenlijst zodat je meteen aan de slag kunt.
Maandag: Koolhydraatarme risotto met champignons

Koolhydraatarme risotto met witte wijn, champignons en parmezaanse kaas

Dit is de koolhydraatarme variant van mijn mama’s heerlijke champignon risotto. Hoe kan die risotto koolhydraatarm zijn? Nou, door de risotto te vervangen door bloemkoolrijst. Klinkt misschien gek, is echt heerlijk! De bloemkool die je overhoudt, gebruiken we voor de wortelstamppot van dinsdag!

Dinsdag: koolhydraatarme wortelstamppot (hutspot)

Koolhydraatarme hutspot

Wat is er op een koude avond beter dan een flink bord stamppot? Een flink bord gezonde stamppot! Hoe dan? Door de aardappel die je normaal gebruikt voor stamppot, te vervangen door bloemkool. Het fijne daarvan is dat het de stamppot niet alleen koolhydraatarm, maar ook véel smaakvoller maakt. Beloofd!


Woensdag: koolhydraatarme aubergine parmesan met spinazie-tomatensalade

koolhydraatarme aubergine parmesan - flowcarbfood.nl

Melanzane parmigiana, berenjena parmesana, aubergine parmesan… Hoe je het ook noemt: het is heerlijk! Wat het is? Een ovengerecht van plakken aubergine met tomatensaus en parmezaanse kaas. Ideaal voor wie koolhydraatarm eet dus! Meestal is het wel veel werk om dit gerecht te maken, maar gelukkig bedacht ik een simpele, luie variant die wél gewoon net zo lekker is. Ik maak er meestal een hele simpele salade van spinazie en tomaat bij en met een glaasje rode wijn erbij waan je je zo even in Italië. De tomato frito die je overhoudt, gebruiken we voor de pizza vrijdag.

Donderdag: koolhydraatarme pompoenspaghetti met geitenkaas

Koolhydraatarme pompoenspaghetti met spinazie en geitenkaas - flowcarbfood.nl

Aangezien we nog spinazie over hebben, maken we die vandaag maar eens op in dit gerecht. Ja, voor de oplettende volgers: deze pompoenspaghetti met geitenkaas stond al eens eerder op een weekmenu. Dat is niet voor niets: dit gerecht is TOP. Ohja, en deze pasta staat echt binnen 5 minuutjes op tafel. Ideaal toch? De geitenkaas die je overhoudt kun je vrijdag trouwens voor de pizza gebruiken.

Vrijdag: koolhydraatarme pizza calzone

Koolhydraatarme pizza calzone - flowcarbfood.nl

Weekend! Tijd voor pizza dus. Het fijne van deze koolhydraatarme pizza calzone, is dat je er allemaal restjes van de week in kunt verwerken. Ik doe er meestal het wat mozzarella, salami en ham met verschillende groenten in, maarrrr deze week kunnen we ook de de spekjes van de stamppot en de geitenkaas van pompoenspaghetti opmaken! Ohja, in plaats van tomatenpuree gebruiken we de tomato frito die over is van woensdag. Fijn weekend!


Boodschappenlijst koolhydraatarm weekmenu

 • 1 bloemkool
 • Zak hutspotgroente (500 gram)
 • 4 uien
 • Bol knoflook
 • Bakje champignons
 • 1 aubergine
 • Grote zak verse spinazie
 • 400 gram pompoenspaghetti (ik kocht deze bij de AH)
 • 3 tomaten
 • 75 gram spekjes
 • Rookworst
 • Geraspte kaas
 • 1 bol mozzarella
 • Pakje zachte geitenkaas
 • Bakje roomkaas
 • Parmezaanse kaas
 • (Room)boter om in te bakken
 • Olijfolie
 • Balsamico azijn
 • 1 ei
 • 85 gram amandelmeel óf 30 gram kokosmeel (ik gebruikte amandelmeel van Body & Fit)
 • Handje pijnboompitten
 • Pakje tomato frito
 • Kruiden: tuinkruidenbouillon, tijm, nootmuskaat, juspoeder (eventueel), oregano, rozemarijn, chilipoeder, kerrie, gemalen komijn, peper en zoutPrint Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *