Koolhydraatarme tosti

Koolhydraatarme tosti - flowcarbfood.nl

Ik ben súper gek op tosti’s! En wie niet eigenlijk? Het enige nadeel: veel koolhydraten. Natuurlijk kun je ook tosti’s van koolhydraatarm brood maken, maar dat heb ik lang niet altijd in huis. Daarom bedacht ik voor dit weekend een koolhydraatarme én mega makkelijke tosti variant, met dingetjes die ik gewoon in huis had. Lekker, snel én koolhydraatarm.

Ingrediënten (1 tosti)

 • 2 eieren
 • 2 eetlepels kokosmeel (bijvoorbeeld van de Action)
 • 2 eetlepels water
 • 1,5 eetlepel gesmolten boter
 • Halve theelepel bakpoeder
 • Ham, kaas en eventueel andere toppings die je lekker vindt
 • Eventueel: zaden en pitten
 • Peper en zout

Bereiding

Mix de eieren met het water en wat peper en zout en kluts goed door elkaar. Voeg hier vervolgens het kokosmeel, gesmolten boter en bakpoeder aan toe en mix tot een glad beslag. Je kunt eventueel ook wat zaden en pitten aan het beslag toevoegen. Giet het beslag in een (vierkant) magnetron bestendig bakje, en zet 2 minuten op de hoogste stand in de magnetron. Leg de ‘boterham’ vervolgens op een bord, snijd diagonaal door midden en beleg met ham, kaas en eventueel andere toppings. Zet een koekenpan op het vuur, besmeer de buitenkanten van de tosti met wat boter en bak de tosti aan beide kanten bruin. Serveer met wat mayonaise of ketchup en eventueel wat rauwkost.

Eet smakelijk! X

Print Friendly, PDF & Email

7 Comments

 1. Genevieve 4 juli 2017 / 20:28

  Kan het ook in de oven?

  • Floortje | Flowcarbfood 11 juli 2017 / 20:01

   Hoi Genevieve! Excuses voor mijn late reactie, ik zie je berichtje nu pas. Ik weet eerlijk gezegd niet of het in de oven ook lukt… Door de magnetron wordt het brood namelijk echt stevig. Je kunt het natuurlijk altijd proberen, dan zou ik het zeker 20 minuutjes in de oven zetten. Ik hoor graag of het gelukt is 🙂 Liefs, Floortje

 2. Vonne 20 februari 2018 / 12:05

  Super lekker en ipv de koekenpan heb ik de tosti tussen de grillplaten gedaan net als de echte tosti

  • Floortje | Flowcarbfood 20 februari 2018 / 14:55

   Leuk om te horen Vonne!

 3. Gwenny 3 december 2018 / 21:57

  Proef je het kokosmeel erg?

  • Floortje | Flowcarbfood 3 december 2018 / 22:01

   Nee vind ik niet 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *