Koolhydraatarme aardbeien-mascarponetaart met cakebodem en blauwe bessen

Koolhydraatarme aardbeien-mascarponetaart met cakebodem - flowcarbfood.nl

Het is weer vrijdag! En wie mij al langer volgt weet wat dat betekent: een koolhydraatarm bakrecept om het weekend te vieren! Aangezien het zondag moederdag is, wilde ik deze keer iets extra speciaals maken. Nou, dat is gelukt. Deze taart met cakebodem is écht heel lekker. En ziet er meteen heel feestelijk uit. Dus, voor wie (net als ik) de liefste moeder van de wereld heeft: ik zou deze taart voor haar meenemen zondag. Scoor je vast punten mee 😉
Ingrediënten

Bodem

 • 80 gram amandelmeel (ik gebruik amandelmeel van Body & Fit)
 • 2 eieren
 • 50 gram monchou
 • 30 gram roomboter
 • 3 eetlepels zoetstof
 • Halve theelepel bakpoeder
 • Halve theelepel vanille-aroma
 • Snuf zout

Topping

 • 250 gram mascarpone
 • 200 gram diepvriesaardbeien
 • 100 ml slagroom
 • 4 blaadjes gelatine
 • 4 eetlepels zoetstof (ongeveer)
 • verse blauwe bessen (decoratie)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden en zorg dat de monchou en boter zacht zijn (bijvoorbeeld door ze even te verwarmen in de magnetron). Mix de zoetstof, boter, monchou en vanille tot een glad mengsel en voeg hier daarna de eieren aan toe. Meng het amandelmeel met het bakpoeder en een snufje zout in een apart schaaltje en voeg toe aan het beslag. Mix alles nog even tot een glad beslag en proef wat je van de smaak vindt. Als je wilt kun je nog wat zoetstof toevoegen (maak het beslag iets zoeter dan je zou willen, want de zoetstof verliest wat zoetkracht bij het bakken). Vet een bakvorm in met wat boter, giet het beslag erin en bak ongeveer 35 minuutjes.

Ondertussen kun je de topping maken. Leg de blaadjes gelatine in een bakje koud water en laat ze 5 minuutjes weken. Doe de bevroren aardbeien in schaaltje en zet ze in de magnetron totdat ze zacht zijn. Prak of pureer ze, en doe ze in een pannetje op laag vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit, voeg ze hier aan toe en roer goed door totdat de gelatineblaadjes opgelost zijn. Zet het vuur uit en laat het mengsel een beetje afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf met wat zoetstof naar smaak (ik gebruikte ongeveer 3 eetlepels), voeg hier de mascarpone aan toe en roer er tot slot het gelatine-aardbei mengsel doorheen. Dek het mengsel af en zet in de koelkast.

Haal de cakebodem uit de oven en laat deze goed afkoelen. Daarna kun je het aardbeien-mascarpone mengsel eroverheen verdelen. Het is niet erg als het een beetje uitloopt, dat gebeurde bij mij ook. Als het straks gestold is kun je dat heel makkelijk oplossen met een lepeltje. Nu komt het moeilijkste, vind ik tenminste: wachten. De taart moet ten minste 3 uur opstijven, maar ik liet hem een nachtje staan. Daarna kun je hem versieren met bijvoorbeeld verse blauwe bessen (in de bonus bij de AH, vandaar 😉 ) en dan… smullen maar!

Eet smakelijk! X
Koolhydraatarme aardbeien-mascarponetaart met cakebodem - flowcarbfood.nl


Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

 1. leonie broeder 2 april 2019 / 21:24

  Kan iemand mij vertellen hoeveel koolhydraten dit dan zijn. Per taart of per punt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *