Koolhydraatarme ‘cookiedough’ balletjes

Koolhydraatarme cookiedough balletjes

Oké, even eerlijk: wie eet bij het bakken van koekjes ook altijd de helft van het deeg al op voordat de koekjes de oven in gaan? En wie eet Ben&Jerry’s cookiedough eigenlijk alleen vanwege de stukjes koekdeeg? Nou, ik in ieder geval wel dus. Daarom maakte ik deze heerlijke en simpele cookiedough balletjes, die je gewoon zó mag eten! Ook nog eens zonder schuldgevoel, want ze zijn koolhydraatarm (oké je moet natuurlijk alsnog niet de hele schaal ineens opeten, maar toch). Het recept is gebaseerd op dat van Steviala (beetje aangepast) en ik heb ook hun amandel- en kokosmeel gebruikt.

Ingrediënten

  • 200 gram roomboter
  • 55 gram kokosmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 3 eetlepels slagroom
  • Zoetstof
  • Koek- of speculaaskruiden
  • Snuf zout
  • Eventueel wat vanille aroma

Bereiding

Smelt de boter (bijvoorbeeld in de magnetron) en meng de rest van de ingrediënten er doorheen. De zoetstof, koekkruiden en het zout moet je naar smaak toevoegen, dus proef vaak even (heeel vervelend). Als je tevreden bent over de smaak, rol je balletjes van het deeg. Leg deze op een bord, dek af met vershoudfolie en zet ten minste een uur in de koelkast om ze stevig te laten worden. Als je eeecht niet kunt wachten, kun je ze ook even in de vriezer zetten ;).

Eet smakelijk! X

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *