Koolhydraatarme nacho’s met zelfgemaakte guacamole

Koolhydraatarme nacho's met guacamole

Ik ben echt gek op nacho’s! Helaas was het me nog niet gelukt om hier een koolhydraatarme variant van te maken.. Totdat ik een pakketje van Afvallen met Bregje kreeg, waar onder andere koolhydraatarme tortilla’s in zaten! Dat bracht me op het idee voor deze koolhydraatarme nacho’s. Het was eigenlijk maar een experimentje, maar het pakte heel goed uit. Ze zijn mega lekker en staan zo op tafel. Het enige wat je nodig hebt zijn de tortilla’s, wat olijfolie en kruiden (en kaas voor de liefhebbers). Heerlijk met zelfgemaakte guacamole (ook heel simpel) of met wat crème fraiche en chilisaus!
Ingrediënten

Nacho’s

 • 3 koolhydraatarme tortilla’s (ik gebruik altijd die van Mama Lupe: lees hier mijn review)
 • Eetlepel olijfolie
 • Zout
 • Kruiden (ik gebruikte knoflookpoeder, chilipoeder en paprikapoeder)
 • Eventueel een handje geraspte kaas

Guacamole

 • 1 avocado
 • Knoflookzout of -poeder
 • Paprika- en/of chilipoeder
 • Eventueel een halve (rode) ui, maar deze kun je ook prima weglaten

Bereiding koolhydraatarme nacho’s

Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de tortilla’s in puntjes. Sprenkel de olijfolie er overheen, bestrooi met zout en de kruiden en hussel goed door.Verdeel de koolhydraatarme nacho’s over een bakplaat (bedekt met bakpapier) en bak ze ongeveer 10 minuutjes. Hou ze goed in de gaten, want ze kunnen snel aanbranden. Voel even of de nacho’s knapperig zijn en bak ze anders nog iets langer (maar niet té lang!). Als je het lekker vindt kun je op het einde nog wat (geraspte) kaas over de koolhydraatarme nacho’s laten smelten. Ondertussen maak je de guacamole door de avocado met het zout en de kruiden te prakken. Makkelijker kan niet! De guacamole is trouwens ook lekker met een gesnipperde halve (rode) ui er doorheen, maar de mijne waren op 😉

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

 1. Sabine 22 mei 2018 / 14:28

  Hoi, ik ga ze maken vandaag. Kan ik ze ook bewaren voor als ik wat over heb?

  • Floortje | Flowcarbfood 22 mei 2018 / 14:53

   Hoi Sabine, leuk! Yes, je kunt ze in een afgesloten zakje of bakje bewaren. Ze worden dan misschien wel wat minder knapperig..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *