Koolhydraatarm weekmenu: lente!

Koolhydraatarm weekmenu lente

Ik vind het weer eens tijd voor een nieuw koolhydraatarm weekmenu. Deze keer een speciale editie met allemaal lente-recepten! Want, of het nou mooi weer is of niet: ik heb écht behoefte aan lente. Ik hoop jullie ook, want hieronder deel ik vijf koolhydraatarme lente-recepten met je, inclusief de bijbehorende boodschappenlijst (onderaan). Ik heb gerechten geselecteerd die goed bij elkaar passen qua ingrediënten zodat je zo min mogelijk overhoudt. Wel zo handig, toch? Fijne week ?




De titels en de foto’s zijn trouwens klikbaar. Als je hierop klikt kom je bij het volledige recept en de bereidingswijze uit. 

Maandag: koolhydraatarme pasta met courgette, kruidenroomkaas en ham

Koolhydraatarme pasta met courgette, ham en kruidenroomkaas

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb op maandag vaak geen zin om lang in de keuken te staan. Deze pasta met courgette, ham en kruidenroomkaas is dan ideaal. Staat zo op tafel en is heerlijk! Lekker romig en smaakvol door de kruidenkaas, maar toch ook fris door de courgette en bosui. Perfect in combinatie met de zoutige ham!

De ham die je overhoudt, gebruik je voor de salade van dinsdag.

Dinsdag: spinaziesalade met geitenkaas, parmaham en aardbeien

spinaziesalade met geitenkaas, parmaham en aardbeien - flowcarbfood.nl

Als het mooi weer is eet ik het allerliefst salades: koolhydraatarm, lekker, gezond én makkelijk. En dan bedoel ik niet gewoon wat sla met dressing, maar een écht goedgevulde en smaakvolle salade. Deze spinaziesalade met geitenkaas, ham en aardbeien is absoluut een van mijn favorieten: fris, smaakvol, vol vitamines én er komt geen fornuis of oven aan te pas. Zo klaar dus!

In het originele recept gebruik ik parmaham, maar je kunt ook dezelfde ham gebruiken als in de pasta van maandag, zodat je maar 1 pakje hoeft te kopen!

De spinazie en cherrytomaatjes die je overhoudt, gebruik je donderdag en vrijdag.


Woensdag: koolhydraatarme citroenrisotto met zalm

Koolhydraatarme citroenrisotto met zalm

Deze koolhydraatarme citroenrisotto met zalm is -in mijn ogen- het ultieme lente-recept: fris, smaakvol en romig tegelijkertijd. En, ook niet onbelangrijk: hartstikke gezond! Boordevol vitamines en gezonde vetten. Ohja, en hoewel het er best indrukwekkend uit ziet (mooi plaatje, toch?!), hoef je hier echt geen keukenprinses voor te zijn.

De citroen die je overhoudt, gebruik je voor de wraps van donderdag.

Donderdag: koolhydraatarme wraps met pangasius, avocado, groenten en soja-chili citroenmayo

Koolhydraatarme wraps met tilapia, groenten en citroen-chili sojamayo

Heb je zin in wraps én in vis?! Dan kan ik je deze koolhydraatarme wraps met pangasius, avocado en soja-chili-citroenmayo zeker aanraden. Klinkt misschien als een aparte combi, maar het is heerlijk! Lekker fris dankzij de citroen en tegelijkerijd ook super smaakvol door de sojasaus, chilisaus en verschillende groenten.

In het originele recept gebruik ik pangasius, maar je kunt ook tilapia gebruiken. Lijkt heel erg op elkaar, en ik kies meestal degene die in de aanbieding is 😉 

De spinazie die je overhoudt, gebruik je vrijdag.

Vrijdag: gegrilde zalm met groene asperges, avocado en spinazie

Zalm met groene asperges, avocado en spinazie

Weekend! Tijd voor iets lekkers en simpels. Binnen een kwartiertje staat dit gezonde bord vol lekkers op tafel. Gegrilde zalm, groene asperges, avocado, spinazie en cherrytomaatjes… Wat een top-combi (al zeg ik het zelf). Fijn weekend!

Boodschappenlijst koolhydraatarm weekmenu

  • 250 – 300 gram bloemkool(rijst)
  • 1 rode (punt)paprika
  • Halve komkommer
  • 400 – 600 gram verse spinazie
  • 350 gram groene asperges
  • 2 avocado’s
  • 1 courgette
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 2 witte uien
  • Bosui
  • Bol knoflook
  • 1 citroen
  • Klein bakje aardbeien
  • 100 gram diepvries-erwten
  • 2-3 eetlepels roomkaas naturel
  • 80 gram kruidenroomkaas
  • 6 rondjes zachte geitenkaas (100 gram)
  • Mayonaise
  • Handje Parmezaanse kaas (of een andere variant die er op lijkt)
  • 4 zalmmoten (liefst met huid)
  • 250 gram pangasius of tilapia
  • 200 gram (achter)ham
  • Kruiden: bouillonpoeder, peper, zout, dille (en evt. andere viskruiden)
  • Sojasaus
  • Balscamicocrème of -azijn
  • Suikervrije chilisaus (Body & Fit)
  • 100 ml witte wijn (kun je eventueel weglaten)
  • koolhydraatarme wraps (Body & Fit)
  • 60 gram koolhydraatarme pasta (bijvoorbeeld pasta alla Eve of Lowcarb Penne verkrijgbaar bij Body & Fitshop)
  • 2 handjes pecannoten (ik vind gezouten het lekkerst)
  • Roomboter
  • Olijfolie
  • Wokolie



Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  1. Hedwig 26 mei 2019 / 20:05

    Hé psst, je hebt vakantie toch ?
    Dankjewel weer ?

    • Floortje | Flowcarbfood 26 mei 2019 / 20:13

      Haha yes! Laptop gaat nú uit 😀 Graag gedaan:)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *