Koolhydraatarme pasta met courgette, kruidenroomkaas en ham

Koolhydraatarme pasta met courgette, ham en kruidenroomkaas

Zin in een lekkere pasta die snel op tafel staat? Dan is deze pasta met courgette, ham en kruidenroomkaas top! Lekker romig en smaakvol door de kruidenkaas, maar toch ook fris door de courgette en bosui. Perfect in combinatie met de zoutige ham! Het recept deel ik hieronder met je.Ingrediënten (2 personen)

  • 50 – 60 gram koolhydraatarme pasta (ik gebruikte koolhydraatarme penne van Body & Fitshop)
  • 80 gram kruidenroomkaas
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • Bosui
  • 70 – 80 gram (achter)ham
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding koolhydraatarme pasta met courgette, kruidenroomkaas en ham

Kook de koolhydraatarme pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en doe ondertussen alvast het snij-werk: snipper de ui en snijd de courgette in blokjes, de ham in dunne reepjes en de bosui in ringetjes.

Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui (houd de bosui apart). Voeg na een paar minuten de courgetteblokjes toe, kruid met wat peper en zout en bak een paar minuten aan.

Giet de pasta af en doe terug in de pan. Schep de gebakken ui en courgette door de pasta en voeg ook de kruidenroomkaas toe. Schep om en proef even wat je van de smaak vindt: voeg eventueel nog wat extra kruidenroomkaas of peper/zout toe. Voeg tot slot ook de ham toe, verdeel de pasta over 2 borden of kommen en maak af met wat bosui.

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *