Gegrilde zalm met groene asperges, avocado en spinazie

Zalm met groene asperges, avocado en spinazie

Ik ben zo blij dat het lente is! Niet alleen vanwege het lekkere weer, maar ook omdat veel van mijn favoriete producten er dan weer zijn. Onder andere: (groene) asperges! Ik dook dan ook meteen de keuken in om er een lekkere en gezonde maaltijd mee te maken. Nou, dat lukte hoor! Gegrilde zalm, groene asperges, avocado, spinazie en cherrytomaatjes… Wat een top-combi (al zeg ik het zelf). Oh, en súper snel en simpel trouwens! Binnen een kwartiertje staat dit gezonde bord vol lekkers op tafel. Het recept deel ik hieronder met je.Ingrediënten (2 personen)

 • 2 zalmmoten (het liefst met huid)
 • 350 gram groene asperges
 • 100 gram verse spinazie
 • 1 avocado
 • Een paar cherrytomaatjes
 • Zout, peper en dille of andere (vis)kruiden
 • Olijfolie
 • Optioneel: scheutje citroensap

Bereiding gegrilde zalm met groene asperges, avocado en spinazie

Haal de zalm uit de koelkast zodat deze alvast een beetje op kamertemperatuur kan komen.

Spoel de asperges even schoon en breek of snijd de harde onderkant er af. Verhit een droge (grill)pan op middelhoog vuur, let op: voeg dus geen olie toe! Grill de asperges 5-10 minuten en keer ze regelmatig om. Hoe lang ze precies moeten grillen is afhankelijk van de dikte. Kijk en proef ook even wat je zelf lekker vindt 🙂

Dep ondertussen de zalmmoten droog met wat keukenpapier, smeer ze in met wat olijfolie en bestrooi met wat peper, zout en kruiden. Leg de zalm op de huid in de (grill)pan en bak zo’n 4-5 minuten. Draai de zalm vervolgens om en bak de ‘bovenkant’ ook even kort aan, afhankelijk van hoe gaar je de zalm wilt. Zet tot slot het vuur lager, leg de zalm nog even op de huid en besprenkel met een klein beetje citroensap.

Halveer vervolgens de cherrytomaatjes en snijd de avocado in partjes of reepjes. Verdeel wat spinazie over de borden en leg de zalmmoten hierop. Leg de asperges er over- en omheen en maak af met avocado partjes en gehalveerde cherrytomaatjes.

Schenk tot slot nog wat olijfolie over de spinazie en asperges, bestrooi met wat verse peper en zeezout overheen en je bent klaar!

Eet smakelijk X


Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

 1. Miranda 4 mei 2019 / 11:39

  Het was echt een superlekker en ook wel een beetje een feestelijk recept

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *