Koolhydraatarm weekmenu 19

koolhydraatarm weekmenu 19

Het is weer zondag, en dus tijd voor een nieuw koolhydraatarm weekmenu! In het weekmenu hieronder vind je vijf koolhydraatarme gerechten voor het avondeten, inclusief de bijbehorende boodschappenlijst (onderaan het bericht). Een goede planning maakt gezond eten namelijk een stuk makkelijker (en leuker)! Daarnaast voorkomt dit dat je eten weg moet gooien. Ik selecteer namelijk gerechten die qua ingrediënten bij elkaar passen, zodat je zo min mogelijk overhoudt. Win-win dus! 

De titels en foto’s van de gerechten zijn trouwens klikbaar. Als je hierop klinkt kom je bij het volledige recept en de bereidingswijze uit.


Meatfree monday: koolhydraatarme tortizza’s

koolhydraatarme tortizzas

Koolhydraatarme tortizza’s zijn absoluut m’n favoriet als ik zin heb in pizza, maar wel koolhydraatarm wil eten én niet lang in de keuken wil staan. Je kunt ze beleggen met alles wat je lekker vindt! Zelf belegde ik deze met tomatensaus, kaas, tomaatjes, rucola en wat olijven (die heb je toch nodig voor de pasta van dinsdag), maar voeg gerust meer topping toe die je lekker lijken! De tomaatjes en rucola die je overhoudt, kun je er apart bij serveren als salade. De geraspte kaas die je overhoudt gebruik je voor de pasta van dinsdag, de wraps voor de nacho’s van vrijdag.

Dinsdag: koolhydraatarme pasta met olijven, tonijn en spinazie

koolhydraatarme pasta met spinazie, tonijn, olijven en tomaatjes

Pasta is absoluut mijn favoriete comfortfood. En dan zeker deze variant met spinazie, tonijn en olijven: súper smaakvol! En, ook heel makkelijk en toch gezond. Deze pasta is namelijk niet alleen koolhydraatarm, maar zit ook nog eens boordevol vezels, eiwitten en gezonde vetten. De tomaatjes die je eventueel overhoudt kun je donderdag bij de tomatenrijst serveren.


Woensdag: koolhydraatarme risotto met champignons en Parmezaanse kaas

Koolhydraatarme risotto met witte wijn, champignons en parmezaanse kaas

Ik ben gek op risotto! Maar, helaas is het niet koolhydraatarm. Gelukkig kun je met bloemkoolrijst (en lekker veel kaas) een heerlijke koolhydraatarme variant maken. Ook geschikt voor vegetariërs trouwens! De wijn kun je eventueel weglaten. Ik vind het zelf wel érg lekker, maar als je hiervoor geen fles wilt opentrekken snap ik het ook.

Donderdag: koolhydraatarme tomatenrijst met runderburger

koolhydraatarme tomatenrijst - flowcarbfood.nl

Voordat ik koolhydraatarm begon te eten was tomatenrijst, dankzij een huisgenootje, mijn favoriete rijstgerecht. Enige nadeel: veel koolhydraten. Het duurde dan ook niet lang voordat ik hier een koolhydraatarme versie van bedacht, met bloemkoolrijst in plaats van gewone rijst. Héle fijne manier om veel groente binnen te krijgen. En ik moet toegeven: deze gezonde versie doet absoluut niet onder voor die met echte rijst! Je gebruikt hiervoor de bloemkoolrijst die je overhoudt van de risotto van woensdag. De komkommer die je overhoudt kun je bij de nacho’s van vrijdag serveren.


Vrijdag: koolhydraatarme nacho’s met laagjes-dip

koolhydraatarme nachos met laagjesdip

Weekend! Feest! Deze koolhydraatarme nacho’s met laagjes-dip zijn dan absoluut een top-maaltijd. De nacho’s zijn lekker knapperig en de dip heeft alles wat een goeie dip moet hebben: guacamole, crème fraiche, tomaat én cheddar. Ook fijn: het staat letterlijk binnen 10 (als je een béetje opschiet zelfs 5) minuten op tafel.

Boodschappenlijst koolhydraatarm weekmenu

 • Klein zakje rucola
 • 2 bakjes cherrytomaatjes
 • Komkommer
 • 350 gram spinazie à la crème (diepvries)
 • 1 bloemkool (of 500 gram bloemkoolrijst)
 • 3 uien
 • 1 rode ui (klein)
 • 1 avocado
 • Bakje champignons
 • Bol knoflook
 • 2 blikjes tomatenpuree
 • 1 blikje tomatenblokjes
 • Potje zwarte olijven (in schijfjes)
 • Tomatensalsa of tomatenblokjes (4 eetlepels)
 • 2 runderburgers
 • 1 bol mozzarella
 • Zakje geraspte kaas
 • Parmezaanse kaas
 • 75-100 gram roomkaas
 • Bekertje crème fraiche
 • Griekse yoghurt (5 eetlepels)
 • 1 blikje tonijn in (olijf)olie
 • 8 kleine of 6 grote koolhydraatarme wraps (ik gebruikte die van Body & Fit)
 • 100 gram koolhydraatarme pasta. Ik gebruikte de Pasta alla Eve van Body & Fitshop: deze is eiwitrijk en súper laag in koolhydraten)
 • (Kruiden)bouillonpoeder
 • Kruiden: peper, zout, knoflookpoeder/-zout, paprikapoeder Italiaanse kruiden, peterselie, korianderpoeder, tijm en oregano
 • Olijfolie en (room)boter
 • (Balsamico) azijn
 • Optioneel: zwarte bonen en witte wijnPrint Friendly, PDF & Email

2 Comments

 1. jj 14 augustus 2018 / 10:56

  Leuk die recepten, maar woon in Portugal en daar hebben ze al die koolhydraad arme produkten niet.

  • Floortje | Flowcarbfood 14 augustus 2018 / 11:07

   Hi Coby, bedankt voor je reactie! Welke producten kun je in Portugal niet vinden? De wraps kun je bijvoorbeeld online bestellen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *