Koolhydraatarm weekmenu 16

Koolhydraatarm weekmenu 16

Zondag! Tijd voor een nieuw koolhydraatarm weekmenu dus. In het weekmenu hieronder vind je vijf koolhydraatarme gerechten voor het avondeten, inclusief de bijbehorende boodschappenlijst (onderaan het bericht). Met een duidelijke planning is gezond eten namelijk een stuk makkelijker (en leuker)! Daarnaast voorkomt dit dat je eten weg moet gooien. Ik selecteer namelijk gerechten die qua ingrediënten bij elkaar passen, zodat je zo min mogelijk overhoudt. Win-win dus! 

De titels en foto’s van de gerechten zijn trouwens klikbaar. Als je hierop klinkt kom je bij het volledige recept en de bereidingswijze uit.



Meatfree monday: koolhydraatarme buddhabowl met tempeh

koolhydraatarme buddhabowl

Wie mijn weekmenu’s vaker leest, weet het al: op maandag eet ik voortaan vegerisch. Deze vrolijke ‘buddhabowl’ (of zoals ik het eigenlijk liever noem: groentebowl) is dan ideaal. Makkelijk, super gezond en boordevol smaak!

De halve komkommer die  overblijft gebruik je voor de salsa van dinsdag, de cherrytomaatjes maak je op in de spinaziesalade van woensdag. De halve avocado die je overhoudt kun je morgen bij de lunch opeten, maar je kunt hem eventueel ook bewaren voor de gevulde paprika’s van donderdag.

Dinsdag: gegrilde kip met frisse salsa van avocado, paprika en aardbei

koolhydraatarme barbecue kip met groentesalsa

Deze gegrilde kip met frisse groentesalsa is een van m’n favoriete koolhydraten barbecuerecepten. De combi van zoete aardbei, romige avocado, frisse limoen en zoute gegrilde kip is hemels. En, ook als je niet barbecuer is dit een topgerecht! Bak de kip dan gewoon in een (gril)pan.

De aardbeien die overblijven gebruik je voor de salade van woensdag.


Woensdag: spinaziesalade met geitenkaas, parmaham en aardbeien

spinaziesalade met geitenkaas, parmaham en aardbeien - flowcarbfood.nl

Deze salade zijn jullie misschien al eens eerder in een weekmenu tegengekomen en dat is niet voor niks. Dit is absoluut mijn favoriete zomersalade. Zoete aardbei, zachte geitenkaas, knapperige pecannoten en zoute parmaham… Yum!

Donderdag: gevulde puntpaprika’s met frisse tonijnsalade

Gevulde puntpaprika tonijn - Flowcarbfood.nl

Dit recept is zó makkelijk! De gevulde paprika’s staan letterlijk binnen een paar minuten op tafel. Heerlijk na een lange dag, of als het mooi weer is en je van een lekker lange avond buiten wil genieten.

Heb je nog een halve avocado over? Lekker om die in kleine stukjes aan de tonijnsalade toe te voegen.

Vrijdag: koolhydraatarme burrito’s met romige kruidendip

koolhydraatarme burritos

Weekend! Tijd voor iets feestelijks dus. Deze koolhydraatarme burrito’s zijn dan ideaal! Ik heb niet veel meer te zeggen dan: fijn weekend! Geniet er lekker van! Oh, de wraps kun je onder andere bestellen bij Body & Fit, via de banner hieronder.

Boodschappenlijst koolhydraatarm weekmenu

  • 1 oranje paprika
  • 2 rode paprika’s
  • 2 puntpaprika’s
  • 2 avocado’s
  • 1 Komkommer
  • 1 winterpeen
  • 2 rode uien
  • 1 witte ui
  • Bol knoflook
  • Doosje aardbeien
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 1 zak verse spinazie
  • 2 platte, dunne kip- of kalkoenfilets
  • 250 gram kipstukjes
  • 200 gram tempeh
  • 6 plakken parmaham (of een ander soort ham die erop lijkt)
  • 2 blikjes tonijn (in olie)
  • 6 plakjes zachte geitenkaas (100 gram)
  • Geraspte kaas
  • Klein bakje olijven (in knoflook)
  • Limoen(sap)
  • Kappertjes
  • Amandelpasta of pindakaas
  • Sojasaus
  • Sambal
  • Sesam
  • (Gezouten) pecannoten
  • 2 grote of 4 kleine koolhydraatarme wraps (bijvoorbeeld van Body & Fit)
  • Kruiden: basilicum, kipkruiden, peterselie, paprikapoeder, bieslook, knoflookzout, peper en zout
  • Zakje burritokruiden of oregano, komijn, chilipoeder en koriander
  • Griekse yoghurt
  • Mayonaise
  • Crème fraiche
  • Wok- en olijfolie
  • Balsamicocrème of -azijn



Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *