Koolhydraatarm weekmenu 11

Koolhydraatarm weekmenu 11

Het is weer tijd voor een nieuw koolhydraatarm weekmenu! Een goede planning maakt het namelijk een stuk makkelijker om gezond en toch lekker te eten. Ik deel in dit bericht daarom vijf koolhydraatarme recepen voor het avondeten met je, inclusief een bijbehorende boodschappenlijst (onderaan het bericht) zodat je meteen aan de slag kunt!Had je trouwens al gezien dat ik sinds kort ‘meatfree monday’ ingevoerd heb? Mijn vegetarische week een tijdje terug, heeft me doen inzien dat ik echt wel wat minder vlees kan eten. Sowieso eet ik al steeds vaker vegetarisch, maar op maandag heb ik nu dus standaard een ‘vega’-dag ingevoerd en dat zie je ook terug in m’n weekmenu’s. Leuk als jullie meedoen!

Maandag: pompoenspaghetti met spinazie en geitenkaas

Koolhydraatarme pompoenspaghetti met spinazie en geitenkaas - flowcarbfood.nl

Jup, voor de vaste volgers: dit begint een klassieker te worden, en dat is niet voor niets. Deze koolhydraatarme pompoenspaghetti met spinazie en geitenkaas staat zó op tafel (ideaal op de maandagavond), is vegetarisch (hello meatfree monday), koolhydraatarm én lekker. Wat wil je nou nog meer? De spinazie en geitenkaas die overblijft, gebruik je voor de salade woensdag.

Dinsdag & donderdag: koolhydraatarme courgette-quiche met gerookte zalm

koolhydraatarme quiche met courgette en gerookte zalm

Zalm en courgette: een klassieke combi die eigenlijk altijd lekker is. Maar, twee dagen hetzelfde op het menu?! Jup, deze koolhydraatarme quiche is een of twee dagen later namelijk nóg lekkerder. Gewoon koud, of even opgewarmd in de magnetron. Omdat de quiche geen bodem heeft, heb je geen meel nodig, en is’ie dus héel makkelijk te maken. De oven doet eigenlijk het meeste werk. Wel even de ingrediënten van het originele recept verdubbelen trouwens. De zalm die overblijft gebruik je voor de sushibowl van vrijdag.


Woensdag: spinaziesalade met geitenkaas, parmaham en aardbeien

spinaziesalade met geitenkaas, parmaham en aardbeien - flowcarbfood.nl

Nu de lente er weer is (jippie!), zul je hier steeds vaker salades tegen komen. Niet alleen omdat het super lekker is, het is ook nog eens super simpel (geen oven of fornuis nodig) en snel. Ideaal dus als je extra lang van de zon wil genieten. Ohja, en ook al schijnt de zon niet woensdag: deze salade zorgt tóch gewoon voor het ultieme lente-gevoel. Voor deze salade kun je mooi de geitenkaas en spinazie van maandag opmaken. Houd je aardbeien over? Geen probleem! Heerlijk toetje, toch?

Vrijdag: koolhydraatarme sushibowl

Koolhydraatarme sushi bowl

Weekend! Tijd voor feestelijk voedsel dus! Deze koolhydraatarme sushibowl is dan ideaal. Of je nu met z’n tweetjes of met een hele groep vrienden eet, of je nu alles door elkaar mengt of kleine sushi rolletjes maakt: iedereen is hier gek op. Ik vind het heel lekker met koolhydraatarme rijst (oa verkrijgbaar bij Body & Fitshop) maar die kun je ook weglaten. Fijn weekend!


Boodschappenlijst koolhydraatarm weekmenu

 • 400 gram pompoenspaghetti (te koop bij de AH)
 • Grote zak spinazie (600 – 700 gram)
 • 2 courgettes
 • Bakje cherrytomaatjes
 • Komkommer
 • Klein zakje wortels of 1 winterpeen
 • 3 uien
 • Bol knoflook
 • Klein bakje verse aardbeien
 • +/- 6 plakken parmaham
 • 250 gram zachte geitenkaas
 • 200 gram kruidenroomkaas
 • 300 gram gerookte zalm(snippers)
 • 5 eieren
 • 2 norivellen
 • Optioneel: koolhydraatarme rijst (verkrijgbaar bij Body & Fitshop) en 2 eetlepels sushiazijn
 • Sojasaus
 • Wasabi
 • Mayonaise
 • Pijnboompitten
 • (Gezouten) pecannoten
 • Kruiden: chilipoeder, gemalen komijn, kerrie, peper en zout
 • Balsamicocrème of azijn
 • Boter en wok- of olijfoliePrint Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *