Koolhydraatarm weekmenu 8

Koolhydraatarm weekmenu 8 - flowcarbfood.nl

Het is weer tijd voor een nieuw koolhydraatarm weekmenu! Een goede planning maakt het vaak een stuk makkelijker om gezond en toch lekker te eten. Ik deel in dit bericht daarom vijf koolhydraatarme recepen voor het avondeten met je, inclusief een bijbehorende boodschappenlijst (onderaan het bericht) zodat je meteen aan de slag kunt! Met dit menu zorg ik er trouwens voor dat je zoveel mogelijk ingrediënten die je overhoudt ‘hergebruikt’, weggooien is zonde toch?Maandag: koolhydraatarme risotto met courgette, tomaatjes en witte kaas

Koolhydraatarme risotto met courgette, tomaat en witte kaasKoolhydraatarme risotto stond al eens eerder op een van mijn weekmenu’s: ik ben er nu eenmaal gek op. Deze variant is wat frisser en lichter dan mijn koolhydraatarme risotto met champignons en ook errrrrg lekker! Je gebruikt een halve bloemkool voor twee personen, de rest kun je bewaren voor de tomatenrijst van dinsdag, net als de tomaatjes en feta. De overgebleven courgette en pijnboompitjes maak je woensdag op.

Dinsdag: koolhydraatarme tomatenrijst met runderburger en frisse salade

koolhydraatarme tomatenrijst - flowcarbfood.nl

Voor de oplettende lezers: jup, deze koolhydraatarme tomatenrijst heeft al eens op een eerder weekmenu gestaan. Aangezien we nog een halve bloemkool, cherrytomaatjes en saladekaas over hebben van maandag, en omdat dit gewoon errrg lekker is, maken we hem nu gewoon nog een keer. De saladekaas van maandag is lekker door de salade trouwens.


Woensdag: koolhydraatarme pasta met champignons, courgette, paprika, spekjes en roomsaus

Koolhydraatarme pasta champignons, spekjes, paprika, courgette en cashew - flowcarbfood.nl

Pasta is altijd een goed idee toch? Dit was een van mijn favoriete pasta's in m'n studententijd, en ik kan je vertellen: ook als niet-student is dit erg lekker. Je kunt de halve courgette van maandag opmaken, en in plaats van cashewnoten kun je pijnboompitjes (ook over van maandag) gebruiken. Wel even bakken voordat je ze er overheen strooit trouwens. Als pasta gebruik ik trouwens altijd de koolhydraatarme penne van Atkins.

Donderdag en vrijdag: koolhydraatarme quiche

Koolhydraatarme quiche - flowcarbfood.nl

Deze koolhydraatarme quiche is niet alleen heel lekker: hij is ook nog eens erg makkelijk te maken. De oven doet het meeste werk, en je hebt alleen groenten, spekjes, eieren en kaas nodig. Ohja, ook ideaal: je kunt hier twee dagen van eten. Ook wel eens lekker om op vrijdag niet te hoeven koken, toch? De spekjes hebben we nog over van woensdag en in plaats van slagroom kun je ook kookroom (ook over van woensdag) of roomkaas (over van maandag) gebruiken. Ik doe er naast de spekjes vaak ook hamblokjes doorheen, maar deze kun je eventueel ook weglaten.

Boodschappenlijst bij koolhydraatarm weekmenu 8

 • Bloemkool
 • Courgette
 • 3 uien
 • Knoflook
 • Cherrytomaatjes
 • Rode paprika
 • 2 stuks prei
 • Komkommer
 • 2 bakjes champignons
 • Witte kaas (saladekaas of feta)
 • Zakje geraspte kaas
 • Blikje tomatenblokjes
 • Koolhydraatarme pasta
 • Kruiden: bouillonpoeder, Italiaanse kruiden, peterselie, gemalen koriander, knoflookpoeder, peper en zout
 • 2 runderburgers
 • Spekreepjes
 • Optioneel: hamblokjes
 • 4 eieren
 • Roomkaas
 • Griekse yoghurt
 • Kookroom
 • Pijnboompitten
 • Boter en (wok) om in te bakkenPrint Friendly, PDF & Email

2 Comments

 1. Jeanne van Vugt 20 februari 2018 / 12:44

  vind de site toppie

  • Floortje | Flowcarbfood 20 februari 2018 / 14:55

   Super om te horen Jeanne! Bedankt voor dit compliment 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *