Koolhydraatarme courgetti & cheese uit de oven

courgetti & cheese uit de oven

Ik weet niet waarom, maar met dit weer krijg ik altijd heel veel zin in ‘mac and cheese’ en zie ik het ook ineens overal. Maar, helaas: pasta met alleen maar kaassaus zo gezond en zéker niet koolhydraatarm. Vanmiddag bedacht ik daarom deze gezonde en goedgevulde koolhydraatarme courgetti & cheese met ham, kaas en champignons uit de oven EN DIT IS HEERLIJK! En super makkelijk, de oven doet het meeste werk. Serieus, maken dit!
Ingrediënten (2 personen)

  • 1 courgette
  • 125 gram champignons (half bakje)
  • 100 ml kookroom (ongeveer)
  • 125 gram hamblokjes
  • 125 gram geraspte 48+ kaas
  • Teentje knoflook (geperst)
  • 1 of 2 theelepels mosterd
  • Blokje (room)boter

Bereiding koolhydraatarme courgetti & cheese

Verwarm de oven voor op 175 graden en maak courgetti met een spirali (ik gebruik deze van Lurch), of snijd dunne repen met de hand. Je hoeft de courgetti niet te bakken. Ohja, je kunt trouwens voortaan ook kant-en-klare courgetti bij de AH of Jumbo kopen!

Snijd vervolgens de champignons in stukjes, bak ze gaar in wat boter en bak op het einde de hamblokjes kort mee. Laat in een ander pannetje de boter smelten en voeg hier de kookroom aan toe. Verwarm even en voeg de kaas in delen toe terwijl je goed roert (bewaar ook nog een beetje om straks over de schotel te strooien). Voeg op het einde de mosterd en knoflook toe en schep ook de champignons en hamblokjes in de pan. Roer alles even door elkaar en verwarm nog eventjes.

Verdeel vervolgens de courgetti over een ovenschaal, schep hier het champignon-ham-kaas mengsel overheen en strooi de rest van de kaas er overheen. Zet 15-20 minuten in de oven (op 175 graden) en je koolhydraatarme ‘courgetti & cheese’ is klaar!

Reactie van lezer Ad: ‘Lekkerder dan kaasfondue. Stevige witte wijn erbij… Mmm!’ Heb jij het recept ook geprobeerd? Ik ben benieuwd wat je er van vindt!

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *