Koolhydraatarme appel-kaneelmuffins zonder meel

koolhydraatarme appel muffins - flowcarbfood.nl

Ja, je leest het goed: appel muffins zónder meel! Hoe dan? Heel makkelijk: met een appel en wat eieren. Ideaal als ontbijt, of tussendoortje! Thuis of on the go: het kan allebei. Als je thuis ontbijt en wat meer tijd hebt, is het heerlijk om ze warm te eten met wat slagroom of Griekse yoghurt met kaneel. Haast? Gooi er dan gewoon een paar in je tas en eet ze koud! Ik heb vaak een voorraad in de vriezer, zodat ik altijd een lekker ontbijtje in huis heb.




Ingrediënten (12 cupcakes)

  • 1 appel
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels crème fraiche of Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels lijnzaad (of andere vezels, zoals zemelen)
  • halve theelepel bakpoeder
  • zoetstof
  • kaneel
  • optioneel: walnoten

Verder nodig: muffin- of cupcakevormpjes (het liefst siliconen, dan blijft het niet zo plakken)

Bereiding koolhydraatarme appel muffins

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de appel in zo klein mogelijke stukjes, mix met wat kaneel en een eetlepel zoetstof en verdeel over de cupcakevormpjes. Mix vervolgens de eieren met lijnzaad, crème fraiche, bakpoeder, wat kaneel en 2 eetlepels zoetstof. Schenk dit mengsel in de vormpjes (over de appel heen) en verkruimel er eventueel nog wat walnoten overheen. Bak vervolgens zo’n 25 minuten in de oven. Laat ze even afkoelen en serveer ze met wat slagroom of Griekse yoghurt met zoetstof en kaneel! Ohja, een ontbijtportie is ongeveer 4 cakejes 🙂

Eet smakelijk! X

Print Friendly, PDF & Email

7 Comments

  1. Trudie 1 maart 2018 / 09:05

    Heb gelijk al een boel vragen maar zijn ditkleine cupcakes ik heb zo,n metalen vorm en zijn niet erg klein omdat er 12 stuks staat

    • Floortje | Flowcarbfood 1 maart 2018 / 09:13

      Hi Trudie! Het zijn inderdaad vrij kleine cupcakes. Een metalen vorm kan ook, maar die moet je dan wel heeel goed invetten, anders krijg je de cupcakes er heel moeilijk uit.

  2. Trudie 4 maart 2018 / 12:47

    Heb ook nog van papier zijn iets groter dan wat minder maken moeten ze dan langer in de oven en kan je ze ook invriezen

    • Floortje | Flowcarbfood 4 maart 2018 / 16:01

      Hi Trudie, dat kan natuurlijk ook. Ligt er aan hoe groot de vormpjes zijn, je kunt ze een paar minuutjes langer bakken! Invriezen kan prima 🙂

  3. Marjo 18 maart 2018 / 11:31

    Erg lekker Floortje, bedankt voor het recept!
    Mijn man en ik hebben er zojuist van genoten, bij de koffie….voor herhaling vatbaar 🙂
    Groetjes, Marjo

    • Floortje | Flowcarbfood 19 maart 2018 / 11:20

      Hoi Marjo,

      Wat super leuk om te horen!! Bedankt voor dit compliment. Geniet ervan 🙂

  4. Adrianne 13 augustus 2019 / 12:31

    Hoi, kan dit ook met amandelmeel of havermout? Groetjes Adrianne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *