Koolhydraatarme pannenkoeken plank

Koolhydraatarme pannekoeken plank - flowcarbfood.nl

Wat is er lekkerder dan in het weekend ontbijten, brunchen of lunchen met pannenkoeken?! Deze plank met  koolhydraatarme pannenkoekjes ziet er niet alleen feestelijk uit, maar is ook nog eens heel makkelijk te maken. Ik belegde de pannenkoekjes met allerlei dingen die ik nog in de (koel)kast had liggen, altijd handig. Dussss, kijk even wat je nog hebt liggen en ga lekker bakken dit weekend!
Ingrediënten (8 pannenkoekjes, 2 personen)

 • 110 gram roomkaas, bijvoorbeeld monchou of mascarpone
 • 4 eieren
 • Snufje zout
 • Bakboter
 • Beleg, ik gebruikte: suikervrije karamelsaus van Body en Fit, oude kaas, crème fraiche, roomkaas, zalm, dille, suikervrije jam van Afvallen met Bregje

Bereiding koolhydraatarme pannenkoeken

Maak het pannenkoekenbeslag door de eieren en roomkaas ongeveer 2 minuten te mixen in een keukenmachine of blender. Laat het beslag hierna even ‘rusten’ totdat de meeste belletjes weg zijn.

Verwarm vervolgens een klein beetje boter in een pannetje (ik gebruikte er 2, dan gaat het een stuk sneller) en bak de pannenkoekjes. Dit gaat het beste door ze kort op hoog vuur te bakken en het vuur vervolgens laag te zetten om de pannenkoeken in een paar minuutjes rustig gaar te laten worden. Je hoeft overigens niet na iedere pannenkoek weer nieuwe boter in de pan te doen, na iedere 3 pannenkoeken is voldoende.

Wil je niet dat de gebakken pannenkoeken afkoelen? Zet ze dan in een afgedekte schaal in de oven op ongeveer 50 graden terwijl je de rest bakt.

Nu komt het leukste: de pannenkoeken beleggen! Leg ze op een mooie plank of schaal en beleg met de dingen die je lekker vindt. Zelf belegde ik er twee met roomkaas, gerookte zalm en dille, twee met suikervrije jam, twee met crème fraiche en oude kaas en twee met suikervrije pannenkoekenstroop. Maak jij andere lekkere combi’s? Ik hoor het graag!

Eet smakelijk! XPrint Friendly, PDF & Email

4 Comments

 1. Kim 13 september 2017 / 14:52

  Welke jam gebruik je ?

  • Floortje | Flowcarbfood 13 september 2017 / 15:03

   Hoi Kim! Ik gebruik suikervrije jam uit de webshop http://www.afvallenmetbregje.nl, maar volgens mij is er in de supermarkt ook wel suikervrije jam te vinden.
   Groetjes, Floortje

 2. karinvanderende@me.com 4 oktober 2017 / 19:18

  Ha Floortje,
  Complimenten voor je leuke site (net ontdekt via Jasper Alblas).
  Bedankt voor de geweldige recepten!
  Ik ga je volgen…
  Groetjes,
  Karin

  • Floortje | Flowcarbfood 4 oktober 2017 / 22:08

   Hi Karin! Wat ontzettend leuk om te horen, dankjewel 🙂 Fijn dat je zo enthousiast bent over mijn recepten! Waar was je mijn website tegen gekomen? Vind ik leuk om te zien. Liefs, Floortje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *