Eetdagboek: wat eet (en doe) ik in een gemiddelde week?

 

Tafeltennissen - flowcarbfood.nl

Veel mensen vragen me: oké, maar wat eet je dan zoal op een dag? Om jullie een overzichtje te geven hield ik het een week lang zo goed mogelijk bij. Daarnaast kun je ook lezen of en hoeveel ik sport, en wat ik zoal doe op een dag. Omdat ik jullie een zo goed mogelijk beeld wil geven, ben ik heel eerlijk geweest. Ook de minder gezonde dingen die ik at of deed kun je hier lezen. Zoals jullie zullen lezen, eet ik (zeker in het weekend) echt niet alleen maar koolhydraatarme dingen. Deze keuze heb ik bewust gemaakt om in de weekenden lekker te kunnen genieten van gezellige en lekkere dingen. Zo voelt het voor mij niet als dieet, en blijft het makkelijk om vol te houden. Daarnaast is mijn doel nu niet meer om af te vallen, en ik merk dat ik zo prima op gewicht blijf.

Eerst een paar algemene dingen: ik begin de dag altijd met 2 glazen lauw water. Hier ben ik een jaar geleden mee begonnen omdat dit goed is voor je stoelgang en omdat het me helpt om iedere dag genoeg water binnen te krijgen. Naast mijn workouts, fiets ik iedere (doordeweekse dag) zeker zo’n 30 à 40 minuten, en wandel ik meestal ook ongeveer een half uurtje.

Maandag

Vanmorgen begon ik m’n dag met een workout. Ik heb gemerkt dat als ik op maandag sport, het de rest van de week een stuk makkelijker is om het ook goed vol te houden. Ik ben nu zo’n 7 weken bezig met BBG, van Kayla Itsines. Wie kent dit? Je hebt een schema voor 12 weken, waarbij je 3 workouts per week doet van een half uurtje en daarnaast wandel of ren je 2 tot 4 keer per week een half uur tot drie kwartier. Ik vind het zelf ideaal omdat je iedere week precies weet wat je moet doen. Drie jaar geleden was ik hier al eens (oké meerdere keren) aan begonnen, maar het is me nooit gelukt om het hele schema (12 weken) af te krijgen. Deze keer ben ik heel vastberaden om het eens af te maken (daarna zal ik ook een blog schrijven over mijn ervaringen). Goed, ik deed dus een ochtendworkout. Daarna beloonde ik mezelf met een flink ontbijt: Griekse yoghurt met amandelen, lijnzaad en wat rood fruit. Ik doe mijn workouts eigenlijk altijd op een lege maag. In het begin is dit misschien even wennen, maar nu vind ik het echt heel fijn. Dit betekent namelijk dat ik vrijwel meteen kan sporten als ik wakker wordt, zonder dat ik eerst hoef te eten en dit eten weer moet laten zakken. Scheelt heel veel tijd én buikpijn.

Daarna ging ik naar de uni om een dagje aan mijn scriptie te werken. Als lunch at ik een omelet-wrap met lijnzaad, oude kaas en wat mayonaise, die ik ‘s ochtends al gemaakt had en tussendoor at ik wat amandelen. Alweer amandelen? Jup. Ik heb namelijk een paar weken geleden ontdekt dat ik hier niet meer allergisch voor ben, en nu heb ik een lichte amandel-obsessie en haal ik in wat ik al die jaren gemist heb.

‘s Avonds ging ik bij vriendin Chrissy eten. Ze maakte heerlijke healthy pizza voor ons, met bloemkoolbodems van Magioni. Aanrader! Daarna gingen we een flink stuk wandelen en, dat dan weer wel, een ijsje eten bij onze favoriete ijssalon Vincenzo.

Koolhydraatarme pizza met Magioni bodem - flowcarbfood.nl

Dinsdag

Het ontbijt sloeg ik over vandaag. Niet omdat dat goed is, of omdat ik weinig wilde eten, maar omdat ik niet zo’n honger had en eerlijk gezegd ook omdat ik de tijd een beetje vergat. Ik werkte namelijk een ochtendje thuis aan mijn scriptie, en voor ik het wist was het 12 uur. Om 2 uur moest ik thuis weg voor een sollicitatie, dus om mijn hoofd nog even leeg te maken besloot ik een flink stuk langs de Waal te gaan wandelen.

Wandelen langs de Waal - flowcarbfood.nl

Om 1 uur was ik weer thuis en had ik toch wel flinke honger.  Ik at een portie koolhydraatarme wok van pangasius, paprika en sperziebonen met soja-chilisaus, die ik nog in de koelkast had liggen. Daarna ging ik naar mijn sollicitatie (aangenomen trouwens, yay!) en daarna ging ik nog even thuis wat lezen voordat ik bijles ging geven. Van solliciteren krijg je honger, dus ik at wat amandelen (ja, alweer) en een Atkinsreep.

‘s Avonds ging ik met vriendinnen in het park eten. Zij hadden Surinaams gehaald, maar ik had nog flink wat restjes van mijn koolhydraatarme burrito’s die op moesten, dus die nam ik lekker mee.

Woensdag

Vanmorgen begon ik mijn dag weer met een ochtendworkout en daarna beloonde ik mezelf met twee stukken canellini cake (uit de vriezer) met wat kwark en kaneel.

Daarna ging ik weer naar de uni, waar ik om 11 uur een vergadering had (wel in de zon gelukkig). Door de workout kreeg ik al vroeg honger, dus om 12 uur vond ik het wel tijd om te lunchen. Gelukkig had ik een grote meeneembeker met Griekse yoghurt, kwark, walnoten en suikervije honing van Steviala bij me. Daarna ging ik boodschappen doen voor ‘s avonds (picknick in het park, yess) en ging ik even twee uurtjes chillen op het waalstrand. Van zonnen krijg je honger, dus at ik blauwe bessen en wat gezouten nootjes.

‘s Avonds ging ik met twee vriendinnen in het park picknicken en ik nam heel veel lekkere dingen mee: olijven, feta, gevulde pepers met roomkaas, groenten, kaasblokjes en gehaktballetjes. Anne bracht Heksenkaas en salami mee. Uiteindelijk hadden we veel te veel, maar het was wél heel lekker. Én gewoon koolhydraatarm. Ohja, en we dronken natuurlijk koude witte wijn. Dat hoort er gewoon bij 😉

Koolhydraatarme picknick - flowcarbfood.nl

Donderdag

Vanmorgen was mijn ontbijt echt een feestje: ik maakte een zoete omelet met blauwe bessen en wat slagroom. Daarna ging ik snel naar de uni voor een hele lange dag in de bieb.

Als lunch at ik twee gekookte eieren met restjes van de picknick: rauwkost en gehaktballetjes. Tussendoor dronk ik een flinke kop koffie (hard nodig) en at ik wat amandelen en blauwe bessen. Daarna ging ik weer terug de bieb in, ik wilde het concept van mijn scriptie namelijk af hebben voor m’n vakantie.

‘s Avonds at ik ook op de uni. Niet mijn favo plek om te eten, maar vandaag wel even handig. Gelukkig aten twee vriendinnen er ook, dus dat maakte het meteen een heel stuk draaglijker. Het eten op de uni is meestal niet al te best, maar daar had ik gelukkig al rekening mee gehouden. Ik had nog meer restjes van de picknick bij me: olijven, gevulde pepers, kaas en nog meer rauwkost. Omdat ik wel zin had in iets warms (het weer was weer lekker Nederlands vandaag) kocht ik een kop kippensoep.

Rond 9 uur ging ik, eindelijk, naar huis en ik was kapót. Gelukkig had ik het concept van m’n scriptie bíjna af, dus ik mocht van mezelf lekker even chillen met een serie, een kop thee én chocola. Ik had nog een reep suikervrije chocola met hazelnoten liggen, van Afvallen met Bregje, en die at ik HELEMAAL op. Heel lekker, maar niet echt slim. Dat iets suikervrij is betekent natuurlijk niet dat je het onbeperkt kan eten… Maar goed, kan een keer gebeuren.

suikervrije chocola en thee - flowcarbfood.nl

Vrijdag

Vanmorgen werd ik een beetje misselijk wakker… Misschien niet heel vreemd na die hele chocoladereep van gisteravond. Daarom ontbeet ik pas laat en at ik alleen een klein beetje Griekse yoghurt met een paar amandelen. Daarna maakte ik de conceptversie van mijn scriptie af (yesss!) en begon ik met inpakken voor de vakantie.

Ik vergat de tijd een beetje, maar om 3 uur kreeg ik toch wel honger. Ik wilde m’n koelkast leegmaken voor de vakantie, dus maakte ik een omelet met olijven en feta. Prima combi! Daarna ging ik weer verder met inpakken, ging ik een stukje wandelen en om half 7 pakte ik de trein naar mijn vriend in Utrecht. Onderweg at ik nog wat kaasblokjes en nootjes (héél vervelend om die restjes op te maken 😉 ).

koolhydraatarme omelet met feta en olijven - flowcarbfood.nl

In Utrecht aten Jan en ik frietjes om te vieren dat ik mijn concept had ingeleverd. Ik had al een hele tijd geen frietjes meer op dus ik genoot er méga erg van. Daarna gingen we iets (wijn) drinken met wat vrienden en ‘s avonds dronken we thuis ook nog wat wijntjes. Ohja, en we aten kaas. Ik had namelijk mijn lievelingskaas meegenomen: geitenkaas met fenegriek, aanrader!

Zaterdag

Weekend! En dat betekent: koolhydraatarme pannenkoeken. Ik vind het heerlijk om die te bakken op zaterdag- of zondagmorgen. Geeft meteen een weekendgevoel!

koolhydraatarme pannenkoeken - flowcarbfood.nl

Daarna gingen we de stad in om de laatste dingetjes voor de vakantie te kopen, en lunchten we met kibbeling en een boterham van Boterham Express. Verder deden we nog wat inkopen, en gingen we met een vriend iets drinken in de zon bij Roost aan de Singel.

We vonden het te lekker weer om te koken, dus haalden we gyros met groenten en tzatziki bij de Griek en aten dat op in de zon. Omdat de zon hierna nog steeds scheen, gingen we een paar potjes tafeltennissen. Gewoon bij Jan voor de deur. Daarna wilden we een ijsje gaan eten, maar ik bedacht dat we mijn lievelingsijs (pecan-caramel) nog in de vriezer hadden. Omdat we best wel moe waren, gingen we lekker thuis ijs eten en serie kijken (Designated Survivor, ook een aanrader trouwens). Ohja, daarna had ik heeel veel zin in iets zouts dus aten we nog wat zoute popcorn.

Zondag

De dag dat we op vakantie gaan! Eindelijk. Ik kan echt niet wachten. Vanmorgen begon ik de dag weer met een workout. Daarna maakte Jan een omelet met kaas en avocado en gingen we nog wat inpakken.

Omdat we laat ontbeten, had ik tussen de middag niet zo’n honger en dronk ik alleen een flink glas Cola Zero at ik wat nootjes en een paar blokjes van m’n lievelingskaas. Daarna was het borreltijd, dus dronken we wat rode wijn om te proosten op de vakantie en aten we wat groenten met Heksenkaas.

Om nog even wat gezonds binnen te krijgen voordat we op vakantie gaan (én om alvast in de vakantie-stemming te komen), maakte ik een frisse, lichte zomerse salade. Voor onderweg pakte ik wat nootjes, worstjes en Cola Zero in.

spinaziesalade met geitenkaas, parmaham en aardbeien - flowcarbfood.nl

Zo, en nu pakken we snel de trein naar Schiphol om onze vlucht naar Málaga te halen. Ik zal komende week daarom geen nieuw recept plaatsen, maar ik hou jullie via Instagram en Facebook op de hoogte.

Liefs! X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *