Koolhydraatarme kaneelcake van cannellinibonen

Koolhydraatarme kaneelcake van cannellinibonen

Laatst maakte ik al koolhydraatarme eierkoeken van cannellinibonen en die waren méga lekker. Hier had ik maar een half blikje bonen voor nodig, dus ging ik op zoek naar een recept om ook iets te bakken met de andere helft. Het werd deze koolhydraatarme kaneelcake, ook heel lekker! De cake is stevig, maar totaal niet droog. Ik sneed hem in 4 grote stukken: lekker als ontbijt met wat Griekse Yoghurt met kaneel. Als je de cake in wat kleinere stukken snijdt is ‘ie ook heerlijk bij de thee (het liefst met wat slagroom 😉 ). Je kunt de stukken ook makkelijk invriezen trouwens, zodat je altijd snel een lekker ontbijtje of tussendoortje hebt!

Ingrediënten

 • Half blikje cannellinibonen (125 gram)
 • 100 gram Griekse yoghurt
 • 1 ei
 • 1 eiwit
 • 20 gram eiwitpoeder (ik gebruik die van de Kruidvat met vanillesmaak)
 • Theelepel bakpoeder
 • Kaneel (ongeveer 2 theelepels)
 • Vanille-aroma
 • Zoetstof

Bereiding

Verwarm de oven voor op 185 graden. Laat de bonen goed uitlekken en doe alles samen in een keukenmachine of blender. Als je die niet hebt kun je ook een staafmixer gebruiken. Mix het tot een glad beslag, schep in een cakevorm en bak ongeveer 30 minuutjes. Nu wordt het moeilijk: je kunt de cake het beste nog 30 minuutjes in de oven (dicht en uit) laten staan om te voorkomen dat de cake inzakt.. Ik weet dat het lastig is, want je keuken zal inmiddels heerlijk ruiken, maar geloof me: heb even geduld. Dan is je cake straks op z’n best! Ik vind de cake zelf trouwens het lekkerst als ‘ie een beetje warm is, dus als je hem bewaart (in de vriezer of koelkast) kun je hem vervolgens even opwarmen in de magnetron 🙂

Eet smakelijk! X

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

 1. Marjan 7 mei 2017 / 16:50

  Hoi, even een vraagje: je hebt over eiwitpoeder van het Kruidvat. Bedoel je daarmee de Kruidvat Vanilleroom Eiwitrijke Maaltijdshake? Alvast bedankt voor je antwoord, je hebt een leuke site trouwens!

  • Floortje | Flowcarbfood 5 maart 2018 / 11:56

   Hi Trudie,
   Ja die vind je gewoon bij de groenten / bonen in blik!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *