Feest ontbijt: koolhydraatarme pannenkoek met rood fruit

Ontbijt koolhydraatarme pannenkoek rood fruit

Dit is een van mijn favoriete ontbijtjes: makkelijk, lekker én heel laag in koolhydraten, terwijl het door de combinatie van kaneel, fruit en slagroom voelt alsof je taart eet! En wat is er nou beter dan je dag zo feestelijk beginnen?

Rood fruit bevat veel minder koolhydraten dan ander fruit en past perfect binnen een koolhydaatarm dieet. Aan ieder ontbijt voeg ik wat extra vezels toe, in dit recept gebruik ik chiazaad. Andere vezels kunnen ook, maar chiazaad maakt de pannenkoek lekker ‘fluffy’. Als bakproduct gebruik ik altijd olijfolie of vloeibare bakboter, beide zijn rijk aan onverzadigde (gezonde) vetten. Bij een gerecht met eieren vind ik boter lekkerder dan olie, maar dat is heel persoonlijk!

Ingrediënten (1 persoon)

  • 2 eieren
  • 1 eetlepel chiazaad
  • kaneel
  • zoetstof
  • bevroren rood fruit (frambozen, bosvruchten, bessen etc.)
  • eventueel wat (suikervrije) slagroom om het extra lekker te maken
  • vloeibare bakboter

Bereiding

De bereiding van dit ontbijt is súper simpel: verwarm ongeveer een eetlepel vloeibare bakboter in een pan (ik gebruik  het liefst een kleine, zodat de pannenkoek wat dikker wordt) en klop ondertussen de eieren los met wat kaneel, zoetstof en chiazaad. Giet het mengsel in de pan, zet het vuur laag en wacht eventjes (of zoals ik altijd doe: zet je Nespresso apparaat alvast aan). Als de onderkant stevig is kun je de pannenkoek omdraaien. Met het fruit kun je nu twee dingen doen: ontdooien in de magnetron of bevroren op de pannenkoek doen terwijl deze nog in de pan zit. Het voordeel van de laatste manier is dat het fruit dan al lekker wat smaak afgeeft. Nu wacht je nog heel even (of je zet alvast een kopje koffie) en tadaa, je hebt een heerlijke koolhydraatarme pannenkoek! Even een toef (suikervrije) slagroom erop en klaar is kees (of in dit geval, Floor)!

 

Eet smakelijk! X

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *