Koolhydraatarme courgetti salade met gerookte kip en avocado

Courgetti salade met avocado en gerookte kip - flowcarbfood.nl

Als het zo warm is heb ik echt totaal geen zin om boven een warm fornuis te gaan staan koken. Deze salade is dan ideaal: zó klaar, gezond, koolhydraatarm én super lekker. Chrissy maakte deze laatst voor me en ik heb echt zitten smullen. Zelf wok ik courgetti altijd even, maar Chrissy deed het gewoon rauw door de salade: heel lekker fris en ‘crispy’! Ga ik zeker vaker doen!

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 courgette
  • Halve komkommer
  • Cherrytomaatjes (zoveel als je zelf lekker vindt)
  • Zakje sla
  • 200 gram gerookte kip
  • 100 gram saladekaas
  • 1 avocado
  • Voor de dressing: olijfolie, wijn- of balsamicoazijn, peper en zout

Bereiding

Veel makkelijker kan niet: maak courgetti van de courgette en snijd de komkommer, tomaatjes, gerookte kip, saladekaas en avocado in blokjes. Verdeel de courgetti over de borden en schep de rest er overheen. Maak de dressing door wat olijfolie met azijn, peper en zout (naar smaak) te mengen en sprenkel dit er tot slot overheen.

Eet smakelijk! X

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *