Koolhydraatarme scones

Koolhydraatarme scones

Mijn vriend en ik zijn best een beetje verslaafd aan scones in het weekend. Vooral aan die van de Bakkerswinkel in Utrecht. Helaas niet zo gezond, en ook best wel duur. Tijd voor een zelfgemaakte, koolhydraatarme variant dus. Dit recept vond ik op oanhskitchen.nl en ik ben zo blij! Deze koolhydraatarme scones zijn écht heel lekker. En makkelijk, ook belangrijk. Serveer ze met wat zelfgemaakte clotted cream en frambozensaus en niemand heeft door dat deze scones best verantwoord zijn 😉
Ingrediënten (4 scones)

Clotted cream

 • 100 ml slagroom
 • 100 gram mascarpone
 • Zoetstof

Frambozensaus

 • 100 gram (bevroren) frambozen
 • Eventueel wat zoetstof

Bereiding koolhydraatarme scones

Verwarm de oven voor op 175 graden en mix het ei met de monchou tot een glad mengsel (kan best even duren). Spatel er vervolgens de rest van de ingrediënten doorheen. Gebruik niet te veel zoetstof; scones horen een redelijk neutrale smaak te hebben. (Hoewel, als je lekker van zoet houdt…;) ) Schep het beslag in 4 siliconen bakvormpjes en bak ongeveer 20 minuutjes. Haal ze vervolgens uit de vormpjes en bak ze nog 10 minuten op een bakplaat.

Ondertussen kun je de clotted cream en frambozensaus maken. Voor de clotted cream mix je de slagroom stijf met wat zoetstof (naar smaak) en vervolgens mix je hier de mascarpone doorheen. De frambozensaus is nóg makkelijker: verwarm de frambozen (eventueel met wat zoetstof) in de magnetron of in een pannetje, even roeren en voilà: je frambozensaus is klaar.

Serveer de clotted cream en frambozensaus apart bij de scones, en je english tea party kan beginnen 😉

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

3 Comments

 1. Trudie 4 maart 2018 / 13:12

  Dit lijkt mijmheel lekker hoe groot moeten die vormpjes dan zijn

  • Floortje | Flowcarbfood 4 maart 2018 / 16:02

   Hi Trudie, leuk om te horen! Ik gebruikte siliconen cupcake vormpjes.

 2. Margriet 13 april 2020 / 15:11

  Ze zijn fantastisch!!! Zelfs de koolhydraatverslinders hier in huis vonden ze goddelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *