Koolhydraatarm weekmenu 23

Koolhydraatarm weekmenu 23

Het is weer zondag, en dus tijd voor een nieuw koolhydraatarm weekmenu! In het weekmenu hieronder vind je vijf koolhydraatarme gerechten voor het avondeten, inclusief de bijbehorende boodschappenlijst (onderaan het bericht). Een goede planning maakt gezond eten namelijk een stuk makkelijker (en leuker)! Daarnaast voorkomt dit dat je eten weg moet gooien. Ik selecteer namelijk gerechten die qua ingrediënten bij elkaar passen, zodat je zo min mogelijk overhoudt. Handig, toch? De titels en foto’s van de gerechten zijn trouwens klikbaar. Als je hierop klinkt kom je bij het volledige recept en de bereidingswijze uit. Fijne week!Maandag: koolhydraatarme quesadilla’s 

koolhydraatarme quesadillas met avocado, paprika en zwarte bonen

Op maandag eet ik meestal vegetarisch (vanwege meatfree monday) en het liefst ook lekker makkelijk. Deze koolhydraatarme quesadilla’s zijn dan ideaal!

Dinsdag & woensdag: koolhydraatarme wortelstamppot met spekjes en rookworst

koolhydraatarme hutspot - wortelstamppot

In de herfst en winter eet ik het allerliefst een goede stamppot. Deze koolhydraatarme hustpot (of wortelstamppot) is absoluut een van mijn favorieten. Het fijne aan dit recept is ook dat je het makkelijk voor 2 dagen kunt maken! Hoef je deze week lekker één dag minder te koken 🙂 De spekjes die je overhoudt, gebruik je voor de pasta dinsdag.

Let op: in de boodschappenlijst heb ik de hoeveelheden uit het originele recept dus verdubbeld, omdat je de stamppot nu voor 2 dagen maakt.


Donderdag: koolhydraatarme pasta met prei, champignons en spekjes

koolhydraatarme pasta met prei, champignons en spekjes

Deze pasta met een romige saus van prei, champignons en spekjes was een van mijn favoriete recepten tijdens mijn studie. Hoewel ik hem nu minder vaak maak dan toen, ben ik er nog steeds gek op! Heerlijk comfort-food na een lange dag. Super simpel, héel lekker en het past perfect in een koolhydraatarm dieet -als je koolhydraatarme pasta gebruikt- dankzij de hoeveelheid vetten en eiwitten.

Vrijdag: koolhydraatarme pizza

koolhydraatarme pizza

Weekend! Tijd voor koolhydraatarme pizza. Ik beleg hem vaak alleen met tomatensaus, mozzarella en geraspte kaas, maar top ‘m zelf vooral af met wat je lekker vindt! Restjes groente, olijven, ham, salami… allemaal lekker! Fijn weekend 🙂


Boodschappenlijst koolhydraatarm weekmenu

 • 1 rode paprika
 • Bol knoflook
 • 1 avocado
 • Bakje champignons
 • Rode ui
 • 1 bloemkool
 • 1 stuk prei
 • Kilo hutspot groente (wortel en ui)
 • 100 gram zwarte bonen (uit blik)
 • 1 rookworst
 • 250 – 300 gram spekreepjes
 • 6 plakjes cheddar
 • Kuipje roomkaas (zuivelspread)
 • 300 gram milde geraspte kaas
 • Bol mozzarella
 • Blikje tomatenpuree
 • 1 ei
 • Eventueel extra pizzatoppings
 • 2 grote of 4 kleine koolhydraatarme wraps (Body & Fit)
 • 100 gram koolhydraatarme pasta (Body & Fit)
 • 85 gram amandelmeel (Body & Fit)
 • Kruiden: bouillonpoeder (4 theelepels), knoflookzout, chili- of cayennepeper, Italiaanse kruiden, nootmuskaatpoeder, eventueel juspoeder, peper en zout
 • (Wok)oliePrint Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *