Koolhydraatarme quesadilla’s met avocado, paprika en zwarte bonen (vegetarisch)

koolhydraatarme quesadillas met avocado, paprika en zwarte bonen

Koolhydraatarme quesadilla’s met avocado, zwarte bonen, paprika en rode ui: mega simpel, en tegelijkertijd súper lekker. Heerlijk tijdens een avondje Netflixen, of tijdens een romantisch diner. Hoewel, laat dat romantisch maar weg trouwens. Je gaat sowieso knoeien. Laten we het houden op een ‘gezellig diner’ dan maar 😉 Maar ik garandeer je:  hoeveel je ook knoeit, het is het waard! Een hap van deze quesadilla’s en je bent verkocht.Zwarte bonen? Zijn die koolhydraatarm?

Zwarte bonen zijn niet helemaal koolhydraatarm, maar passen tóch goed in een koolhydraatarm of koolhydraatbeperkt dieet. Hoe dan? (Zwarte) bonen bevatten goede, langzame koolhydraten. Daarnaast bevatten ze ontzettend veel vezels, eiwitten en antioxidanten en houden je bloedsuikerspiegel in balans. De Gezondheidsraad adviseert daarom om minimaal een keer per week bonen (of andere peulvruchten) te eten. Ook (of misschien zelfs zeker) als je koolhydraatarm eet. Eet je ook vaak vegetarisch? Dan zijn bonen helemaal top! Dankzij de eiwitten, vitamine-B en ijzer, zijn het namelijk ideale vleesvervangers.

Bang dat je te veel koolhydraten binnenkrijgt als je bonen toevoegt aan je maaltijd? Geen zorgen! Zwarte bonen bevatten 11 gram koolhydraten per 100 gram, en vaak heb je aan 50 gram per persoon (ergens doorheen) al meer dan genoeg. Bonen vullen enorm, dus je zult er ook niet snel te veel van eten.

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 grote of 4 kleine koolhydraatarme wraps (van Body & Fit)
  • 6 plakjes cheddar
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 avocado
  • Ongeveer 100 gram zwarte bonen (uit blik)
  • Knoflookzout en chili- of cayennepeper
  • (Wok)olie

Bereiding koolhydraatarme quesadilla’s

Snijd de paprika in reepjes en de ui in dunne ringen. Verhit wat (wok)olie in een wokpan, en bak de paprika en ui kort op hoog vuur. Laat ondertussen de zwarte bonen uitlekken en bak deze tot slot ook kort even mee, met wat knoflookzout en chili- of cayennepeper. Haal de pan van het vuur en zet even aan de kant.

Halveer de avocado, schep het vruchtvlees eruit en prak dit even. Verhit een grillpan en beleg één koolhydraatarme wrap met de helft van de cheddar. Smeer hier de avocado overheen, en leg de wrap in de pan. Schep het paprika-ui-bonenmengsel erop, en leg hier de overgebleven plakjes cheddar overheen. Dek af met de andere wrap, en druk even goed aan. Wacht totdat de onderste wrap bruin begint te kleuren, en draai de quesadilla dan voorzichtig om. Dit gaat het makkelijkst met 2 spatels.

Kleurt de andere wrap ook bruin? Dan kun je de quesadilla van het vuur halen. Leg hem op een bord, en snijd in tweeën (of vieren, dat eet wat makkelijker).

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *