Koolhydraatarm weekmenu 21

koolhydraatarm weekmenu 21

Het is weer zondag, en dus tijd voor een nieuw koolhydraatarm weekmenu! In het weekmenu hieronder vind je vijf koolhydraatarme gerechten voor het avondeten, inclusief de bijbehorende boodschappenlijst (onderaan het bericht). Een goede planning maakt gezond eten namelijk een stuk makkelijker (en leuker)! Daarnaast voorkomt dit dat je eten weg moet gooien. Ik selecteer namelijk gerechten die qua ingrediënten bij elkaar passen, zodat je zo min mogelijk overhoudt. Handig, toch? De titels en foto’s van de gerechten zijn trouwens klikbaar. Als je hierop klinkt kom je bij het volledige recept en de bereidingswijze uit. Fijne week!Maandag: koolhydraatarme pasta met champignon-roomsaus

koolhydraatarme pasta met champignon-roomsaus

Deze pasta met champignon-roomsaus is héerlijk vegetarisch én koolhydraatarm comfortfood voor op de maandagavond. Want, voor wie het nog niet wist: op maandag eet ik eigenlijk altijd vegetarisch. Ben ik ooit mee begonnen vanwege #meatfreemonday en dat bevalt me helemaal prima. Doen jullie ook mee? De pasta en de Parmezaanse kaas die je overhoudt, kun je voor woensdag bewaren.

Dinsdag: koolhydraatarme burrito’s

koolhydraatarme burritos

Deze burrito’s zijn zó lekker! Vroeger maakte ik ze altijd uit zo’n maaltijdpakket, maar je maakt ze dus ook héel makkelijk (en veel gezonder) zelf. De wraps die je overhoudt, kun je voor vrijdag bewaren. Oh, en heb je niet zo’n grote kruidenvoorraad? Je kunt eventueel ook een zakje burrito-kruidenmix gebruiken. Let wel op: vaak zit hier wel suiker en veel zout in.


Woensdag: koolhydraatarme pasta met aubergine-tomatensaus

Koolhydraatarme pasta met aubergine-tomatensaus, mozzarella en parmezaanse kaas

Aubergine, Parmezaanse kaas, mozzarella en tomatensaus: top combi!  Lekker, snel én geschikt voor vegetariërs. Glaasje rode wijn en een simpele spinazie-salade erbij en je hebt de perfecte maaltijd! De tomaatjes en spinazie die je overhoudt, kun je voor vrijdag bewaren.

Donderdag: tilapiafilet met sperziebonen in soja-chilisaus

Easy dinner: tilapia met sperziebonen - flowcarbfood.nl

Op dagen dat ik weinig inspiratie, tijd of zin heb om uitgebreid te koken, is dit één van m’n go-to recepten. Gezond, super simpel en toch lekker!


Vrijdag: koolhydraatarme tortizza’s

koolhydraatarme tortizzas

Weekend! Tijd voor pizza! Deze tortizza’s zijn ideaal als je wel zin hebt in pizza, maar niet lang in de keuken wil staan. Beleg ze met alles wat je lekker vindt (of wat er nog in je koelkast ligt), en smullen maar. Fijn weekend!

Boodschappenlijst koolhydraatarm weekmenu

 • 200 gram koolhydraatarme pasta (pasta alla Eve van Body & Fit bevat héel weinig koolhydraten)
 • 4 grote of 8 kleine koolhydraatarme wraps (ik gebruik die van Body & Fit)
 • 400 gram kastanjechampignons
 • 2 rode paprika’s
 • 1 aubergine
 • Bakje cherrytomaatjes
 • Zak verse spinazie
 • 400 gram sperziebonen (bevroren)
 • Bol knoflook
 • 3 witte uien
 • Bosui
 • 120 – 150 gram mascarpone
 • 100 gram crème fraiche
 • 2 flinke handen Parmezaanse kaas / grana padano (of een andere kaassoort die hierop lijkt)
 • Zakje geraspte kaas
 • 2 bollen mozzarella
 • 250 gram kip
 • 250 gram tilapiafilet (in stukjes)
 • 2 blikjes tomatenpuree
 • 200 ml tomato frito
 • Kruiden: tijm, rozemarijn, knoflookzout, oregano, paprikapoeder, komijn, chilipoeder, koriander, bieslook, peper en zout
 • Sojasaus (2 eetlepels)
 • (Suikervrije) chilisaus, bijvoorbeeld van Body & Fit (2 eetlepels)
 • (Room)boter en olijfolie om in te bakkenPrint Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *