Koolhydraatarme pasta met champignon-roomsaus (vega)

koolhydraatarme pasta met champignon-roomsaus

Een paar weken geleden schreef ik het ook al: koolhydraatarme pasta is mijn favoriete comfortfood. Toen maakte ik een variant met spinazie-tonijnsaus (errrg lekker), maar vandaag had ik even geen zin in vlees of vis. Ik had nog 2 bakjes mascarpone in de koelkast die op moesten (hallo bonus-aanbiedingen), dus leek een roomsaus me wel een goed idee. En als ik aan roomsaus denk, denk ik eigenlijk ook meteen aan champignons. En Parmezaanse kaas. Voilà: een heerlijke koolhydraatarme pasta met champignon-roomsaus. Heerlijk romig door de mascarpone, super smaakvol door de kruiden.



Ingrediënten (2 porties)

  • 100 gram koolhydraatarme pasta (ik gebruikte de Pasta alla Eve van Body & Fitshop: deze is eiwitrijk en súper laag in koolhydraten)
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 120 – 150 gram mascarpone
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine witte ui
  • 1 bosui
  • Parmezaanse kaas / grana padano of een kaassoort die hierop lijkt (1 – 2 flinke handen)
  • Tijm en rozemarijn (uit een potje)
  • Peper en zout
  • (Room)boter om in te bakken

Bereiding koolhydraatarme pasta met champignon-roomsaus

Zet water op en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. De Pasta alla Eve van Body & Fitshop, kookte ik 15 minuutjes in water met wat zout en olijfolie.

Snijd de witte ui en bosui fijn (bewaar een beetje bosui voor de garnering), en fruit in wat (room)boter. Snijd ondertussen de champignons in stukjes of plakjes (wat je lekker vindt) en doe deze erbij in de pan. Pers de knoflook en bak deze ook mee.

Na een tijdje verliezen de champignons hun vocht en ontstaat er een laagje water in de pan. Voeg op dat moment de tijm, rozemarijn, peper en zout toe (zoveel als je lekker vindt) en blijf goed roeren/omscheppen totdat het vocht verdampt is. Bak ze vervolgens nog totdat ze lekker bruin verkleuren.

Zet het vuur vervolgens lager, en voeg de mascarpone en een flinke hand kaas toe. Roer goed door totdat de kaas gesmolten is en de mascarpone goed verdeeld is.

Giet vervolgens de pasta af en verdeel deze over twee borden. Schep de saus hier overheen en maak af met wat bosui en geraspte kaas.

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *